StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим відлякати гусениці: 7 чудових нешкідливих способів

15 серпня 2023, 21:34оновлено 22 серпня 2023, 14:25
685
Хочете зберегти урожай і не нашкодити рослинам? Читайте, як позбутися гусениць народними засобами.
Чим відлякати гусениці: 7 чудових нешкідливих способів
Шовкопряд на яблуні - фото / Колаж Главреда. Фото: скріншоти

Ви можете віддати городу весь вільний час, але завжди є ризик появи гусениці. Ця комаха здатна знищити весь урожай, якщо її не знешкодити на ранньому етапі. Читайте на Главред про легкі і безпечні способи, як позбутися гусениць.

Перед тим, як видаляти шкідників, варто відзначити, що не люблять гусениці. Це і гострі запахи, і неприємні текстури, і світле освітлення. Також гусениці не будуть селитися на дрібнонасіннєвих рослинах, не люблять вони і надмірно різкі запахи (лаванди, розмарину або м'яти).

Чим відлякати гусениці: 7 чудових нешкідливих способів
Що не люблять гусениці? Розповідаємо про найдоступніші засоби / Колаж Главреда. Фото: скріншоти

Чим відлякати гусениць - народні засоби для обприскування дерев і не тільки

Щоб позбутися гусениць, слід враховувати їхній вид і місце "розселення". Якщо йдеться про шкідливих гусениць на рослинах або в будинку, ось сім способів, як це зробити:

відео дня
  • Мильний розчин. Розчиніть натуральне мило (наприклад, кастильське мило) у воді та розпиліть на рослини. Це може допомогти відлякати гусениць і ускладнити їхнє пересування по рослині.
  • Перець і часник. Зробіть настій з меленого перцю, часнику та води, а потім розпиліть його на рослини. Гострі запахи можуть відлякати гусениць і захистити рослини. Загалом, це хороший спосіб, як позбутися гусениць народними засобами.
  • Цитрусові масла. Якщо ви цікавитеся, чим можна обприскати дерева від гусениць, то аромат цитрусових масел, таких як масло лимона або апельсина, може бути неприємним для гусениць. Розведіть трохи олії у воді і нанесіть на рослини.
  • Суміші рослин. Низка рослин, таких як меліса, м'ята, лаванда, ялівець тощо, мають запахи, які можуть відлякувати комах, зокрема гусениць.
  • Натуральні біопрепарати. Існують біологічні препарати, наприклад, сольовий розчин від гусениць, які містять бактерії або віруси, специфічні для гусениць, і можуть допомогти контролювати їх популяцію. Також допомагає від гусениці на яблуні в павутині.
  • Фізичні бар'єри. Якщо ви захищаєте рослини, ви можете використовувати фізичні бар'єри, такі як сітки або тканини, щоб запобігти доступу гусениць до рослин.
  • Залучення природних ворогів. Мабуть, це кращий засіб від гусениць. Створіть умови для залучення птахів, які харчуються гусеницями, наприклад, встановивши годівниці для птахів поблизу рослин.

Іноді садівники помічають чорні гусениці на деревах. Боротьба проти них така ж, як перераховані вище методи - за допомогою інсектицидів (розчини мила, часнику, перцю або соку цитрусових).

Вас можуть зацікавити інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти