StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Буде тепловий удар: за якої температури небезпечно вигулювати собак

25 червня 2024, 17:35оновлено 27 червня, 18:42
172
Влітку під час спеки є температурна межа, яку домашні улюбленці вже не здатні витерпіти – за таких умов у собаки можуть початися проблеми зі здоров’ям.
Собаки, выгул собак
За якої температури небезпечно вигулювати собак/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Під час підвищення температури повітря влітку варто не забувати, що собаки погано переносять спеку. У них є певна температурна межа, і якщо її порушити, у домашнього улюбленця можуть початися проблеми зі здоров’ям.

Радимо також прочитати матеріал: Загадка для тих, у кого "орлиний зір": треба знайти голку в копиці сіна за 8 секунд

У спекотну погоду багато хто може подумати, що вивести свого хвостатого друга на прогулянку – це чудова ідея. Але насправді це не так. Собаки під час спеки схильні до теплових ударів, симптомами якого є глибоке дихання, блювота, діарея і прискорене серцебиття. Крім цього, гарячий асфальт може пекти їм у лапи, зазначає видання ladbible.

відео дня

Яку температуру повітря витримують собаки

За словами експертів Vets Now, температура 19 градусів за Цельсієм є "загалом безпечною" для собак, однак важливо бути обережними, коли температура піднімається вище цього рівня. Експерти зазначають, що навіть за температури до 20 градусів собаки ризикують отримати тепловий удар.

Коли не можна вигулювати собак

За температури від 20 до 23 градусів собаки піддаються ризику теплового удару, якщо вони виконують надто інтенсивні фізичні вправи або якщо вони страждають від певних захворювань, наприклад, мають ожиріння або проблеми з диханням.

Коли стовпчик термометра піднімається до 24-27 градусів, то собаки з плоскою мордою (мопси, бульдоги, пекінеси тощо), з ожирінням або дуже молоді будуть почуватися дуже некомфортно. У Vets Now попереджають, що слід бути надзвичайно обережними за такої температури.

Коли температура сягає від 28 до 31 градуса, у домашніх тварин ризик захворювань, пов’язаних зі спекою, стає небезпечним для життя. Фахівці закликають бути особливо пильними власників великих порід, цуценят і собак з плоскою мордою або з ожирінням.

За температури вище 32 градусів в усіх собак, незалежно від породи, збільшується ризик небезпечного для життя теплового удару.

Також важливо брати до уваги час доби, коли ви гуляєте з собакою – власникам рекомендується уникати періоду, коли сонце гріє найспекотніше.

Крім цього, важливо стежити за тим, щоб не пошкодити лапи собаки під час спеки. Потрібно керуватися таким правилом: якщо вам спекотно босими ходити по асфальту чи піску, то і собаці буде спекотно це робити.

Що відомо про LADbible Group Limited?

LADbible Group - британський цифровий видавець. Медіа-бренди LADbible Group мають аудиторію, що наближається до мільярда, з 262 мільйонами підписників у всьому світі на основних платформах соціальних мереж.

Компанія публікує оригінальні і придбані матеріали, включаючи редакційні, відео та документальні матеріали, деякі з яких транслюються в прямому ефірі. Їхній вміст охоплює розваги та інтерв’ю зі знаменитостями, а також новини та поточні події, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти