Жінка 20 років отримувала зарплату, нічого не роблячи: як їй це вдалося

Жінка 20 років отримувала зарплату, нічого не роблячи: як їй це вдалося / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Француженка звинуватила свого роботодавця в дискримінації, подавши на нього до суду.

Француженка подала до суду на телекомунікаційного гіганта Orange за "моральні утиски і дискримінацію на роботі", звинувативши компанію в тому, що вона платила їй протягом 20 років, не даючи жодних завдань.

Лоранс Ван Вассенхове була прийнята на роботу як державний службовець у компанію France Telecom у 1993 році, після чого компанія була поглинена Orange, пише odditycentral.

Її початковий роботодавець знав, що вона від народження страждає на геміплегію - частковий параліч обличчя і кінцівок - та епілепсію, і запропонував їй посаду, адаптовану до її стану здоров'я. Вона працювала секретарем і у відділі кадрів до 2002 року, коли попросила перевести її в інший регіон Франції.

Її прохання було задоволено, але нове робоче місце не було пристосоване до її потреб, а висновок професійної медицини підтвердив, що ця посада їй не підходить.

Що таке геміплегія?

Геміплегія - неврологічний синдром, який проявляється повною втратою довільних рухів у кінцівках на одному боці тіла. Геміплегія може виступати як самостійна патологія при гострому порушенні кровообігу головного мозку, так і як різновид дитячого церебрального паралічу.

Попри це, компанія Orange нібито не внесла жодних змін у її роботу, вважаючи за краще виплачувати їй повну зарплату протягом наступних 20 років, не даючи їй нічого робити.

Незважаючи на всі зусилля Orange ігнорувати Ван Вассенхове, жінка-інвалід зробила все можливе, щоб повідомити про ситуацію в уряд і Вищий орган по боротьбі з дискримінацією.

Для вирішення ситуації було призначено посередника, призначеного Orange, але ситуація анітрохи не покращилася, оскільки компанія продовжувала платити їй зарплату, не доручаючи їй жодних завдань.

Її адвокати стверджують, що таким чином телекомунікаційний гігант намагався змусити її звільнитися з роботи.

"Вони вважають за краще платити їй, а не змушувати працювати", - сказав адвокат Лоранс, додавши, що жінка подала скаргу на компанію і чотирьох її менеджерів за "моральні утиски і дискримінацію на роботі, пов'язані зі станом її здоров'я".

"Робота для людини з інвалідністю означає місце в суспільстві, визнання, створювані соціальні зв'язки", - сказав адвокат жінки.

У цьому випадку Лоранс Ван Вассенхове позбавили всього цього, "поклавши на полицю" на 20 років у надії, що вона звільниться.

Французька газета La Dépêche зв'язалася з Orange з приводу справи Ван Вассенхове, і компанія заявила, що зробила все можливе, щоб жінка працювала в найкращих умовах. Компанія також заявила, що взяла до уваги "особисту соціальну ситуацію" жінки та постійно виплачувала їй повну зарплату плюс кілька безповоротних допомог.

"Повернення на роботу на адаптованих посадах" також було заплановано, але так і не здійснилося, оскільки співробітниця постійно перебувала на лікарняному.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти