Виходьте на площі своїх міст: Ляшко звернувся до російських лікарів

Віктор Ляшко звернувся до медиків з РФ / УНІАН

Ляшко звинуватив російських медиків у бездіяльності і попередив про наслідки.

Міністр охорони Здоров'я України Віктор Ляшко закликав російських медиків медиків засудити війну.

"Звертаюся не з проханням, а з чітким посланням! Ви ще напевно думаєте, що в Україні проводиться якась "військова операція", яка не має ніякого відношення до вас або вашої роботи? Це не так! В Україні йде війна! Навіть не війна, а тероризм, який координується діями вашого президента (...) Але навіть на шосту добу війни, ви, які давали клятву Гіппократа і обіцяли "чисто й непорочно проводити своє життя і своє мистецтво" просто спостерігаєте, як дії вашого лідера призводять до гуманітарної катастрофи", - заявив Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Ляшко звинуватив російських медиків у бездіяльності.

"Ви не зробили ніяких дій, щоб засудити і зупинити війну в Україні, щоб принаймні проявити солідарність до ваших колег по професії, не кажучи вже просто про те, щоб засудити смерть невинних громадян. Ви продовжуєте думати, що це десь там, і це вас не стосується. Це не "там". Це тут! У вільній і незалежній Україні, підтримуваній усім цивілізованим світом! А ви, лікарі і вчені, вже найближчим часом відчуєте дію санкцій, введених світовою спільнотою проти вашої держави, які намагаються стримати цей божевільний марш", - сказав Ляшко.

Крім того, міністр нагадав і про наслідки для медиків з Росії.

Читати такожУкраїнські захисники на Житомирщині захопили в полон вагнерівця"Ви відчуєте те, що відчуваю сьогодні я, коли через дії окупантів, які прийшли з вашої країни, не можу доставити ліки в міста, на дорогах і околицях яких відбуваються бойові дії. Ліки, які повинні були б врятувати чиєсь життя. (...) Вас вже виключають зі світових професійних медичних асоціацій. Вас позбавлять можливості публікуватися в світових наукових журналах. Вас вже позбавили можливості відвідати більшість країн світу і взяти участь у світових конгресах і побачити інноваційні розробки медичної галузі. Якщо вас це влаштовує, то продовжуйте не помічати військову агресію Російської Федерації проти України. Якщо ні...виходьте на площі своїх міст. Засудіть війну відкрито! Не бійтеся! Скажіть правду своїм пацієнтам. Допоможіть нам, українцям, врятувати світ!",- емоційно зазначив міністр охорони здоров'я України.

Як повідомляв Главред, раніше міністр охорони здоров'я звернувся з підтримкою до міжнародних правозахисних структур.

Війна в Україні - інші новини:

Автор: Анастасія Заремба
Новини заразКонтакти