У всіх котів є одна дивна звичка

Читайте, як відучити кота їсти все підряд / Колаж Главреда

Кіт їсть сміття, коли вимагає вашої уваги. Крім того, це ще й сильно пов'язано з інстинктами мисливця у тварини.

Багато кошатників нерідко неприємно дивувалися дивному факту - доглянутий кіт раптом залазить у смітник і починає перевіряти його вміст. Звичайно, причина далеко не в "голодному" шлунку улюбленця. Читайте на Главреді, чому кіт риється у смітті і як відучити його це робити.

Крім того, що "перевірка" мусорок тваринами неестетична, це ще й загрожує появою в будинку паразитів, наприклад тарганів. Тому найкраще запобігти появі комах та інших небажаних наслідків, відучивши кота від дивної звички.

Але перш необхідно зрозуміти, навіщо кіт їсть сміття.

Чому кіт риється у смітті

Всі дії кішок, які вам здаються дивними, можна пояснити тим, що тварина вимагає вашої уваги. З цієї причини кіт скидає речі, лізе на полиці, кухонні поверхні і в тарілки.

Кіт пробирається до смітника, коли вміст його сильно зацікавлює. Ви коли-небудь замислювалися, що викидаєте у смітник? Коти дуже ласі до речей, які шарудять, - паперу, ватних паличок, пластикових контейнерів, кришок до пляшок.

Улюбленці дуже люблять сміття із залишками крохмалю і желатину, а ватні палички та інші предмети для особистої гігієни вибирають для подальшої гри.

Також не слід забувати, що кішки взагалі дуже люблять затишок - тому сплять в картонних коробках. З цієї ж причини тварини пробираються у відра.

Але головне пояснення того, що кіт їсть сміття, приховано у його інстинкті - ці тварини люблять пробиратися до всього, що господар від них ховає.

Як відучити кішку лазити у відро для сміття

Найпростіший спосіб - розмістити на дверцятах до кухонної тумбочки, де ви ставите відро для сміття, шпінгалет, щоб кіт не зміг їх відкрити.

Крім того, подбайте про вміст. Будь-які м'ясні залишки (які розносять кімнатами приємні для котів запахи і тим приваблюють їх до "джерела поширення") краще відразу викидати.

Третій перевірений спосіб стосується психології кішок - звертайте більше уваги на своїх улюбленців, грайтеся з ними, розмовляйте. Тоді кіт не буде відчувати себе "покинутим".

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти