Неймовірна небезпека: чому не можна викидати батарейки в побутове сміття

Чому не можна викидати батарейки в побутове сміття / колаж: Главред, фото: скріншот

Главрде розповість, чи можна викинути батарейки звичним способом і як краще це зробити.

Батарейками користуються для різних цілей, але практично всі. Однак мало хто знає, чи можна викинути батарейки в звичайну урну.

Чому не можна викидати батарейки в побутове сміття

Такий популярний предмет, як батарейки використовують всі, але зовсім мало людей правильно прощаються з ними, коли батарейки виходять з ладу.

Насправді, батарейки категорично заборонено утилізувати разом з побутовим сміттям. Все тому, що одна батарейка містить ртуть, свинець, кадмій, нікель, мідь, цинк, магній і літій. Відправлена в звичайне сміття батарейка отруює 20 квадратних метрів грунту і 400 літрів грунтових вод.

Як правильно викидати батарейки

Відпрацовані елементи живлення, акумулятори та батарейки необхідно утилізувати в спеціалізовані пункти, які їх приймають. В Україні, наприклад, ці пункти і спеціальні контейнери стоять в деяких супермаркетах.

Що можна зробити з використаними батарейками

Звісно, відпрацьована батарейка не дасть вже ніякої користі, але вирушати в пункт прийому відпрацьованого матеріалу заради однієї пари батарейок - нерозумно. Для цього можна виділити контейнер з кришкою для їх зберігання вдома. Контейнером може бути навіть звичайна порожня пластикова пляшка. А ось коли предметів накопичиться близько 1-2 кг, їх можна віднести в пункт прийому.

Також вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти