Не буде жодного щура: одна рослина назавжди віджене гризунів від оселі та саду

Одна рослина назавжди віджене гризунів від оселі та саду/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Одним з ефективних способів, як боротися з щурами народними методами, є рослина, яку використовують під час приготування їжі більшість з нас.

Якщо щурі занадилися до вашого дому, городу або саду, то вони можуть стати справжньою проблемою. Восени щури можуть занаджуватися до садів ще й тому, що люди часто ставлять там годівнички для птахів, звідки гризуни часто намагаються поласувати чимось смачним, якщо годівничка розташована так, що вони можуть у неї залізти.

Якщо щури зазіхають на ваш сад, вони також можуть потрапити у ваш дім. А це дуже небезпечно, адже гризуни можуть переносити серйозні хвороби.

Менеджер Vine House Farm Люсі Тейлор дала кілька порад, як боротися з щурами, використовуючи один продукт, який є вдома у більшості з нас, пише The Mirror.

Справа в тому, що щурі не люблять сильних запахів деяких рослин і приправ. І одним із перших у цьому списку є часник.

За словами експерта, якщо ви хочете зробити так, щоб гризуни не занадилися до годівничок для птахів, які ви ставите у саду чи поряд з будинком, то варто ставити такі годівнички навколо або біля посадженого часнику.

Але часник – не єдина рослина, що відлякує щурів. Гризуни також бояться запаху лаванди, евкаліпту і м’яти.

"Щури також не люблять певні спеції, такі як м’ята перцева, тому спробуйте збризкувати корм м’ятною олією, щоб відлякати їх", – додала Люсі Тейлор.

Також вона зазначила, що гризуни бояться деяких спецій.

"Спеції є природним відлякувачем щурів, оскільки гризуни не люблять запах кайенского перцю або будь-якої гострої їжі та порошку чилі. Деякі кормові суміші (для птахів – ред.) містять перцеву олію", – зазначила експертка.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Які рослини відлякують щурів/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти