Математична головоломка: відсутнє число знайдуть не всі

Математична головоломка / Фото: mirror.co.uk

Якщо ви вважаєте себе розумним, то настав ваш час блиснути в цій складній головоломці.

Розв'язати головоломки та логічні задачі за короткий термін вирішити під силу не всім. Лише ті, у кого високий IQ, зможуть розгадати задачу з числами за 20 секунд.

Числа йдуть за певною схемою, тож вам потрібно лише визначити, що замінить знак запитання. Звучить просто, чи не так? Однак тут на вас чекає справжнє випробування - і щоб зробити його ще складнішим, ви маєте лише 20 секунд на його виконання. Загадка була опублікована на сайті X, і змусила почухати голову навіть найрозумніших людей.

Що таке головоломки?

Головоломка - завдання, для вирішення якого, як правило, потрібна кмітливість, а не спеціальні знання високого рівня. Проте деякі головоломки стимулюють теоретичні та практичні розробки вчених.

Є головоломки словесні (умова задана у вигляді тексту), графічні (умова у вигляді малюнка), з предметами (сірники, монети тощо) і механічні, пише Вікіпедія.

Ця загадка вимагатиме від вас серйозних навичок критичного та логічного мислення. Можливо, вона поверне вас до шкільних уроків математики, тож давайте подивимося, чи зможете ви пригадати, як розв'язувати числові задачі. Чи вдалося вам розв'язати цю задачу?

Математична головоломка / Фото: mirror.co.uk

Якщо ви все ще відчуваєте труднощі, найімовірніше, ваш час уже минув, але не хвилюйтеся, спробуйте розв'язати задачу без обмежень за часом. Зараз ми розкриємо відповідь, яку підказали найрозумніші користувачі X, тож якщо ви все ще думаєте, не обманюйте себе.

Один із користувачів прокоментував: "6, тому що кожен набір протилежних часточок складається в 21, це було легко".

Другий погодився і написав: "При складанні симетричних пар виходить 21. Тому відповідь - 6", а третій додав: "6. Кожна доповнювальна пара =21". Чи вдалося вам отримати таку саму відповідь? Якщо так, то у вас високий IQ, вітаємо.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти