Як правильно – рАзом чи разОм: дуже багато людей постійно роблять таку помилку

Як правильно – рАзом чи разОм/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Щоб запам’ятати, який наголос варто ставити у цьому слові, треба пригадати слова відомої серед українців пісні.

Нерідко у розмові з рідними чи друзями можна почути, як слово "разом" вживають неправильно – у багатьох випадках можна почути, як наголос падає не на той склад, на який повинен.

Радимо також прочитати матеріал: "ВбрАння" чи "вбраннЯ" – як казати правильно: відповідь здивує багатьох

Насправді досить легко запам’ятати, який саме наголос потрібно ставити у цьому слові. Для цього всього лиш потрібно буде згадати слова з відомої практично усім українцям пісні, зазначила автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Пам’ятаєте пісню "Разом нас багато, нас не подолати"? Це важко забути. А взагалі ця пісня – найпростіший спосіб запам’ятати правильний наголос у слові "разом". Тому що багато хто каже "разОм". Запам’ятайте, друзі, наголос у слові "разом" падає на перший склад – тільки "рАзом", не "разОм". Ось так правильно", – пояснила Багній.

Дивіться відео з поясненням, як правильно – рАзом чи разОм:

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що означає "зійти на пси". Мало хто знає, що насправді означає цей вислів.

Також раніше Ольга Багній розповіла, чому слова "зараз" і "тепер" – це не одне і те ж саме. Не усі знають, якими саме відтінками значень відрізняються ці два слова. Насправді вони не завжди є взаємозамінними.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти