Мало хто знає: чим корисний чай з липи – головний секрет напою

Чим корисний чай з липи / колаж: Главред, фото: pixabay

Для приготування липового чаю використовують квітки дерева, тому потрібно встигнути їх зібрати.

Липовий чай — це відвар, який готують, заливаючи окропом сушений липовий цвіт. Він здавна використовувався у народній медицині для заспокоєння тривоги та полегшення проблем з травлення.

Вам також може бути цікаво: Додають не лише фарбу: як відрізнити якісний чай від підробки - простий метод.

Для приготування липового чаю використовують квітки дерева. До того ж, зібрати їх зібрати потрібно встигнути, бо липа цвіте всього 10-15 днів наприкінці червня – на початку липня.

Як заварювати липовий чай

Євген Клопотенко поділився своїми порадами, як правильно приготувати чай з липи. Для нього потрібно використати приблизно 1-2 чайні ложки або кілька гілочок липи. Залийте чайну суміш окропом, накрийте горнятко тарілкою або кришкою та запарюйте чай 15 хв. За бажанням, процідіть напій та насолоджуйтеся.

Чим корисний чай з липи

Липовий чай — ніжний та легкий напій. Вживання липового чаю може сприяти розслабленню, мати легкий снодійний ефект та допомагає зниженню артеріального тиску. Однак цей ефект ще не повністю вивчений і потребує подальших наукових досліджень.

Кому не можна пити чай з липи

Перш за все, липовий чай не варто вживати людям з алергією на липовий пилок. Крім того, медицина не вивчала ефект липового чаю на вагітних і годуючих грудьми жінок, тож їм варто бути дуже обережними із вживанням цього напою. Також липовий чай не слід вживати людям із захворюваннями серця.

Як часто можна пити чай з липи

Даний чай рекомендують вживати не більше однієї чашки в день. До того ж, кожного дня ним смакувати теж не варто, бо він дає додаткове навантаження на серце через свої сечогінні та потогінні властивості. У деяких людей може виникнути алергічна реакція.

Дивіться відео, чому треба пити липовий чай:

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти