Що означає "зійти на пси": лише одиниці знають справжнє значення

Що означає "зійти на пси"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Мало хто знає, що насправді означає цей вислів.

Зі словами "собака" та "пес" є дуже багато різноманітних фразеологізмів. Проте якщо одні з них широковживані й не здивують більшість українців, то є такі, про значення яких здогадуються лише одиниці. До такого списку справедливо можна віднести вислів "зійти на пси".

Радимо також прочитати: Як відбілити емальовану каструлю: спосіб, який дасть вражаючий результат

Що саме означає ця фраза, пояснила автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Ходять чутки, що на наступній Літній Олімпіаді вже не буде такого виду спорту, як бокс. І хтось каже, що Олімпіада сходить на пси. Що означає цей вислів?", – зазначила Багній.

Вона пояснила, що "сходити на пси" означає "втратити свій колишній вигляд, втратити значення, занепасти і зубожіти".

Дивіться відео з поясненням, що означає "зійти на пси":

@sametak1064 Невже Олімпіада зійде на пси? А знаєте, що означає цей вислів? #правильноукраїнською#олімпіада#olympics♬ original sound - Правильно українською

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, чому слова "зараз" і "тепер" – це не одне і те ж саме. Не усі знають, якими саме відтінками значень відрізняються ці два слова. Насправді вони не завжди є взаємозамінними.

Також раніше Ольга Багній розповіла, що таке "страхополох". Таке слово можна почути нерідко, проте не усі здогадуються, яке саме значення воно має.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти