Що означає "як бобер у салі": відповідь здивує

Що означає "як бобер у салі"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Такий вислів можна почути нерідко, але не усі знають, що він насправді означає.

Нерідко, коли хтось говорить про інших людей, можна почути фразу "Живе, як бобер у салі". Але не усім відомо, що насправді означає такий вислів.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з яструбиним зором знайдуть заховану зубну щітку: на пошуки є всього 8 секунд

Варто знати правильне значення цієї фрази, щоб і самим коректно її використовувати, і не відчувати себе розгублено, коли її вживають інші люди у розмові з вами.

Що ж означає цей вислів? Про це розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Коли про людину кажуть, що вона живе, як бобер у салі, це звучить дивно. Але означає, що ця людина живе заможно і в хороших умовах", – зазначила вона.

Багній розповіла, що в таких випадках кажуть також наступні фрази: "Живе, як кіт у маслі", або "Живе, як вареник у сметані", або "Живе, як у Бога за пазухою".

Дивіться відео з поясненням, що означає "як бобер у салі":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, чи є різниця між словами "птиця" і "птах". Одне з цих слів частіше використовується у фольклорі. Але не усі знають, чи можна між обома термінами поставити знак дорівнює.

Також раніше Ольга Багній розповіла, як правильно – "щавЕль" чи "щАвель". Нерідко зустрічаються випадки, коли це слово неправильно наголошують.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти