Що можна їсти під час посту: список продуктів вас здивує

Великий піст / колаж: Главред, фото: pixabay.com/

Главред розповість вам, що можна можна і що не можна їсти під час посту.

Великий піст - це час, коли православні християни готуються до святкування Великодня, найважливішого свята в християнському календарі.

У чому сенс посту

Сенс Великого посту - духовне очищення і підготовка до християнського свята Великодня до воскресіння Христа. У сучасному світі, де влада матеріального давно переважила силу духовного, Великий піст перетворився на формальність.

Обмежуючи себе в їжі, люди отримують можливість оцінити справжній смак їжі та цінність дарів Божих. Зменшуючи розваги, порожні розмови, люди вчаться слухати свою душу, починають цінувати справді глибокі стосунки, вчаться любити Бога і розуміють сенс його великої любові.

Вас також може зацікавити: Чому Україна перейшла на новий календар, але Великдень – у травні: як визначається дата

У чому сенс посту дивіться у відео:

Що можна їсти під час посту

Що не можна їсти під час посту

М'ясні продукти, риба, яйця, молоко, алкогольні напої.

Споживання їжі дозволяється не частіше ніж один раз на день, крім субот і неділь.

З дозволу священика, послаблення посту можливе для вагітних жінок, хворих, дітей і літніх людей. Також подорожуючі можуть не дотримуватися суворих правил посту.

Додамо, погода в Україні на католицький Великдень 31 березня буде теплою. Як розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, вже з 25 березня в Україні варто очікувати значного потепління.

А також в Україні немає жорстких правил щодо того, коли можна ходити на кладовище прибирати. Це можна робити в будь-який день року, коли вам зручно.

Новини заразКонтакти