Чим обробити баклажани, щоб не їв колорадський жук: дуже грамотна порада

Чим можна побризкати баклажани, щоб їх не з'їв колорадський жук / Скриншот YouTube

Ви дізнаєтеся, що робити, щоб баклажани не їв колорадський жук, коли спробуєте на практиці застосувати простий розчин на основі бітоксибациліну.

Кожен городник добре знає, якої шкоди завдає колорадський жук картоплі та баклажану. Можна залишитися навіть без урожаю, якщо вчасно не схаменутися. У багатьох виникає питання, чи можна обприскувати баклажани від колорадського жука. Інші застосовують хімічні препарати. Ми розповімо вам про один зі способів, який допоможе впоратися з проблемою.

Авторка YouTube-каналу Урожайний город розповіла, який засіб можна розпорошувати на баклажани, щоб захистити їх від колорадського жука на городі.

Чим можна обробити баклажани

Купіть препарат бітоксибацилін

Цей засіб можна придбати в магазинах для садівників і городників, або ж в Інтернеті. Краще використовувати такий біопрепарат, ніж хімію. Він чудово бореться як із самим колорадським жуком, так і з його личинками.

Готуємо розчин проти колорадського жука

Одна упаковка бітоксибациліну містить 20 г препарату. Спочатку пакетик розводиться в 0,5 води, а потім додається в обприскувач, в якому вже має бути близько 3-5 літрів води за інструкцією.

Обробляємо розсаду баклажанів

Після цього поливаємо з обприскувача баклажани. Обробку потрібно проводити при температурі вище +25. Краще робити це ближче до вечора, або в похмурий день.

У холодний день обробляти не можна, інакше жодного ефекту не буде.

Як часто обробляти баклажани бітоксибациліном

Обприскувати баклажани потрібно 3-4 рази з інтервалом 7 днів. Загалом, один раз на тиждень.

Таким чином, ви позбудетеся колорадського жука і його личинок, які норовлять з'їсти ваші баклажани.

YouTube-канал Урожайний город

Урожайний город - YouTube-канал, який присвячений городній тематиці, заготівлям на зиму і рецептам. Також публікуються оригінальні ідеї з облагороджування ділянки своїми руками. У каналу понад 3,11 млн підписників і понад 500 тисяч переглядів, зазначено в описі.

Дивіться відео, як і чим обробити баклажани проти колорадського жука:

Інші новини:

Новини заразКонтакти