StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Без Бога нам капець": православним показали, як молитися при епідемії

23 березня 2020, 21:01
Молитва для читання під час епідемії коронавіруса з'явилася на сайті Києво-Печерської лаври.
Молитва проти коронавіруса – в УПЦ оприлюднили текст
Молитва проти коронавіруса – в УПЦ оприлюднили текст / 1zoom.ru

Молитва для читання під час епідемії коронавіруса з'явилася на YouTube-каналі Києво-Печерської лаври.

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Павло прочитав молитву разом зі своєю паствою.

Молитва проти коронавіруса – текст

Боже Великий і Вишній, Благоутробний і Чоловіколюбний Владико, вислухай нас недостойних рабів Твоїх, у безлічі милості Твоєї і зішли нам допомогу Твою під час навали хвороби губительния на рід людський, Твоєю Кров'ю спокутувана.

читайте такожЯкого числа Вербна неділя в 2020 році й як її відзначатиВеми Господи, яко согрешихом перед Лицем Твоїм і гріхом нашим несть числа. Але умилосердися і відверни від нас гнів Твій праведний на ни спонукуваний. Не прогневайся на ни зело, бо Ти рекл єси, яко радість буває на небеси про єдиний грішниці, що кається. Прийми нині і наше покаяння, сльози і смиренния молитви возносимия з глибини наших сердець перед святим олтарем Твоїм.

Отче щедрот, Боже всякого розради, зміцни ни молитвами Преблагословенния Владичиці нашея Богородиці, силою Чесного і Животворящого Хреста, святого великомученика і цілителя Пантелеімона, святителя Луки, сповідника Кримскаго, святих лікарів і цілителів наших: Агапіта, Даміана, Іпатія Печерських і Всіх святих землі нашея і припини хворобливе пошесть і отжени від нас всяку недугу та неміч, так избавльшеся від всякия напасті Рукою Твоєю рукою, попрацюємо зі всяким подякою. Так яко і нині причащающеся Твого неизглаголаннаго Людинолюбства, співаємо і славимо Тебе, Творящаго велика і прекрасна, славна ж і неабияка.

Яко Ти єси Джерело зцілень, Боже наш, і Тобі славу возсилаем, Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Люди в коментарях вже подякували церкві за духовну турботу під час пандемії. Дехто з парафіян, не стримуючи почуттів, зізнався: "Моліться і все частіше, щоб умилостивити нашого Господа. Без нього нам капець".

'Без Бога нам капець': православним показали, як молитися при епідемії

Раніше митрополит Павло розповів, як врятуватися від коронавіруса. Протестувати проти коронавіруса марно, впевнений священнослужитель – але гідно зустріти ситуацію цілком по силам.

Нагадаємо, українські церкви пішли на поступки через коронавіруса. При цьому церкви України відмовилися скасувати богослужіння через карантин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти