StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вихідні на Новий Рік 2023 та Різдво: що змінилося

20 грудня 2022, 08:02
Як зміняться святкові вікенди з урахуванням воєнного стану – нові реалії.
Вихідні на Новий Рік 2023
Вихідні на Новий Рік 2023 / pixabay.com

Українці з нетерпінням чекають Новий рік і Різдво, щоб провести час з сім'єю і відпочити від трудових буднів. Традиційно вихідні розтягують на 3-4 і більше днів, але цього року ми відзначатимемо свята в умовах війни. Ми пропонуємо дізнатися чи будуть вихідні на Новий рік 2023 і Різдво, яке відзначається 25 грудня і 7 січня.

Різдвяні свята 2022-2023: як відпочиваємо

Цього року Україна вперше офіційно відзначає Різдво 25 грудня. Віруючі зможуть відвідати храми та урочисті богослужіння. Цей день припадає на неділю. Аналогічна ситуація складається і з уже звичною датою Різдва 7 січня – субота.

За чинним законодавством, якщо свято випадає на вихідний день, то свято переноситься на найближчий робочий день. Тобто вихідними днями мали б бути 26 грудня і 9 січня. Однак в Україні введено воєнний стан, тому вихідні в перший робочий день не вводяться.

відео дня

Також рішення про введення додаткових вихідних днів можуть приймати власники компаній і фірм. Вони можуть надати своїм співробітникам зайві вихідні дні.

Новорічні свята 2022-2023: як відпочиваємо

Останній день 2022 року припадає на суботу, тому хочеться знати, як відпочиваємо у січні 2023 року. Цього року святковий настрій не так відчувається, як це було минулого року. Однак це не скасовує питання, коли новий рік 2023.

31 грудня в суботу українці сядуть за святкові столи і привітають близьких. Вже 1 січня в неділю настане Новий рік і разом з ним вихідний день. Відповідно до Кодексу законів про працю ще один вихідний день має бути 2 січня. Однак воєнний стан, що діє в Україні, скасовує зазначені норми КЗпП, тому 2 січня всім нам доведеться вийти на роботу.

Таким чином, у 2023 році, як і у 2022 році українцям, що минає, не варто чекати додаткових вихідних. Їх ми обов'язково відгуляємо після перемоги України над Росією.

Вам будет интересно:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти