StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ураза-байрам 2022: дата, традиції та привітання до свята мусульман

2 травня 2022, 12:33
Свято Ураза-байрам одне з найважливіших в ісламській релігії поряд з Курбан-байрамом.
Ураза-байрам 2022
Ураза-байрам 2022 якого числа / depositphotos.com/

Ураза-байрам або Ід-аль-Фітр – одне з найголовніших свят релігії ісламу. Він ознаменовує закінчення священного місяця Рамадан і називається "святом розговіння".

У день Ураза-байрам мусульмани відзначають завершення найдовшого і складного посту в священний місяць Рамазан. У цей час люди не приймають їжу і воду цілий день до настання вечора. Після ранкової молитви на Ід-аль-Фітр всі заборони знімаються і людям дозволено подавати на стіл частування.

відео дня

Якого числа Ураза-байрам в 2022 році

Мусульмани в розрахунках святкового дня Ураза-байрам орієнтуються на місячний календар. Ід-аль-Фітр святкують в перший день 10 місяця ісламського календаря. Цього року свято розговіння відзначатиметься в ніч на 2 травня до вечора вівторка 3 травня. У мусульманських країнах цей день оголошується вихідним.

Через 70 днів після свята Ураза-байрам, мусульмани відзначатимуть Курбан-байрам – 9 липня 2022.

Ураза-байрам - традиції

Після ранкової колективної молитви Ід-намаз сім'я збирається за великим столом зі святковими частуваннями. Більшу частину трапези складають м'ясні продукти і випічка, які потрібно приготувати заздалегідь. Частину страв потрібно обов'язково віддати родичам.

Особлива традиція - це спеціальна милостиня в останній день посту-Закят-аль-Фітр, яку громади відправляють самим нужденним людям. У день свята прийнято ділитися стравами з бідними.

Перед святом мусульмани наводять порядок в будинку, здійснюють повне обмивання і надягають найкраще вбрання. Прийнято ходити в гості до родичів і друзів, а також відвідувати могили померлих. Для мусульман - це день веселощів і свята життя, дарованого Всевишнім. Люди вітають один одного, вимовляючи " Ід мубарак!"- "Бажаю тобі благословенного свята".

У день Ураза-байрам не слід займатися домашньою роботою, сваритися і бажати поганого іншим. У свято потрібно входити з чистою душею і помислами, пробачити старі образи і примиритися з кривдниками.

Ураза-байрам 2022 - привітання, картинки і листівки

Від щирого серця вітаю зі світлим святом - Ураза-Байрам! Хочу побажати, щоб рідні та близькі завжди були поруч, в будинку завжди панував спокій і щастя, вірних друзів і миру. Нехай кожен день буде наповнений радістю, гармонією і любов'ю.

ураза-байрам 2022 якого числа
Ураза-байрам 2022

***

Нехай сьогодні Аллах почує всі ваші молитви. Нехай він допоможе вам у добрих справах. Впустіть в своє серце смирення і любов, а в дім хороших і добрих людей. Нехай в голові Вашій не буде поганих помислів, в руках не буде грішних діянь, а в серці не буде заздрості і злоби. З великим святом Ураза-Байрам!

***

У свято Ураза Байрам від щирого серця бажаю чистої думки, міцної віри, доброго здоров'я, багатого столу, дружної сім'ї, щирої молитви, щасливого серця, взаємної любові, гідного життя. І нехай Аллах надішле Вам світлу надію, достаток, благодать.

ураза-байрам 2022
Ураза-байрам картинки

 Ураза-байрам 2022
Ураза-байрам 2022

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти