StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Світлий понеділок: що робити українцям в Поливаний понеділок

3 травня 2021, 00:19
У Поливаний понеділок українці обливають один одного водою. Причому на заході країни це чи не всенародна забава.
Поливаний понеділок після Великодня що треба робити
Поливаний понеділок після Великодня 2021: що треба робити / Львівська міськрада

Святкування Великодня не обмежується одним днем: Віддання Великодня в 2021 році відбудеться лише 9 червня. Але перший тиждень після свята буде найвеселішим і найбільш радісним.

Перші святі дні після Великодня називаються "світлими", а понеділок після Великодня (який ще й офіційний вихідний в Україні) – Великодній понеділок або Світлий понеділок 2021. При цьому у нього є і народна назва - Поливаний понеділок. Це пов'язано з традиціями цього дня: свято 3 травня 2021 року в Україні прийнято зустрічати з відрами води.

читайте такожЦерковний календар свят у травні 2021 - всі важливі датиУ Поливаний понеділок українці обливають один одного водою. Причому на заході країни це чи не всенародна забава, в якій беруть участь навіть чиновники (аж до мерів міст – зокрема, мер Львова Андрій Садовий дуже весело облився водою в 2019 році).

Вважається, що поливання водою цього дня надає людині здоров'я і краси.

Офіційний саундтрек свята - "волочебні" пісні (такий собі аналог колядок). А поливати водою прийнято, примовляючи: "Христос воскрес". За традицією, облити водою цього дня має право будь-який перехожий.

Про те, що не можна робити на Великдень 2021 і як привітати з Великоднем своїми словами - читайте в нашому матеріалі Великдень 2021: світлі привітання, шикарні картинки і анімація.

3 травня: свято

Ще цього понеділка святкується Всесвітній день Сонця та Всесвітній день свободи друку.

Низка країн пострадянського простору відзначає День кондитера 2021. Найніжніші привітання кондитеру в прозі, вірші та прикольні картинки - читайте в нашому матеріалі Чудові привітання з Днем кондитера на словах і в картинках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти