StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яке свято 16 вересня: кого потрібно привітати в цей день

16 вересня 2023, 10:03
Главред розповість, яке сьогодні церковне свято 16 вересня і що ця дата означає для України.
Яке свято 16 вересня
Яке свято 16 вересня / колаж: Главред, фото: pexels

Кожен день у світі особливий. Ми розповімо вам, що відбувалося 16 вересня роками раніше і яке свято 16 вересня відзначають в Україні.

16 вересня що сталося - день в історії світу та України

16 вересня 1914 року 2500 Січових Стрільців українського добровольчого легіону присягли у вірності боротьбі за визволення України.

У 1975 році 16 вересня Папуа Нова Гвінея проголосила незалежність від Австралії. 16 вересня 2000 року - День пам'яті (пропажі) журналіста Георгія Гонгадзе. У 2022 році 16 вересня розпочалася активна фаза Всеукраїнської акції громадянської непокори " Вставай, Україно!".

відео дня

Яке свято 16 вересня в Україні та світі

16 вересня відзначається Міжнародний день охорони озонової кулі, також Міжнародний день прибирання прибережних територій і Всесвітній день донора кісткового мозку. В Україні 16 вересня відзначається День фармацевта, День винахідника і раціоналізатора.

Яке сьогодні церковне свято 16 вересня

У Церкві в цей день вшановується пам'ять великомучениці Євфимії. Жила вона на початку 4 століття, правитель Халькідона намагався її спокусити, проте після відмови Євфимію, як християнку, піддали тортурам, після чого кинули до диких звірів, які не з'їли її, а пригорнулися. Слідом за цим голос з небес покликав Євфимію до себе і вона померла. У момент смерті в місті пройшов землетрус, який знищив язичницькі храми.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти