StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

День бухгалтера в Україні: дата та історія свята

15 липня 2021, 15:07
Головред склав добірку відомих бухгалтерів, які увійшли в історію
День бухгалтера в Україні
День бухгалтера в Україні / zarpanews.gr

Працівники, які скрупульозно розбираються в тонкощах звітної документації, відзначають професійне свято 16 липня. День бухгалтера в Україні указом президента Леоніда Кучми затверджений у 2004 році. Про інші свята 16 липня, читайте в нашому матеріалі.

День бухгалтера: історія професії

Зародилася бухгалтерія у Стародавньому Єгипті. Облік вели на глиняних дощечках й папірусі. Основоположник професії - італійський вчений Лука Пачолі. У 15 столітті він систематизував всі математичні знання в трактаті " Про рахунки і записи". У книзі вперше даються практичні поради про використання реєстрів бухгалтерського обліку і вводяться поняття "дебет" і "кредит". Пачолі зазначав, що метою обліку є отримання інформації про стан справ і підрахунок фінансів. Деякі з положень праці італійця актуальні донині.

Найвідоміші бухгалтери - вони увійшли в історію

відео дня
  • Елізабет Арден -з асновниця косметичної компанії;
  • Френк Робінсон - автор логотипу " Coca Cola";
  • Аллен Карр - автор книги " Легкий спосіб кинути палити";
  • Генріх Шліман - німецький архелог, який відкопав Трою;
  • П'єр Карден - французький модельєр;
  • Герберт Уеллс - американський письменник-фантаст;
  • Мік Джаггер - фронтмену групи The Rolling Stones недовго довелося сидіти над цифрами до того як стати кумиром мільйонів;
  • Карл Маркс - німецький економіст, який у своїй праці "Капітал" охарактеризував бухгалтерський облік як "засіб контролю".
День бухгалтера 2021 Україна
День бухгалтера 2021 Україна / 999.md

Міжнародний день бухгалтера відзначається 10 листопада. Працівники даної сфери відзначають професійне свято двічі на рік.

Якщо раніше бухгалтерський облік вважався чоловічою професією, то на даний момент за звітну документацію активно взялися жінки. Чоловіків, які розбираються з премудрощами цифр всього 14 %.

День бухгалтера 2021 в Україні: як відзначають

До Дня бухгалтера в Україні приурочені конференції та семінари, а також нагородження дипломами та грамотами видатних у даній сфері українців. Також проводяться заходи, на яких обговорюють інноваційні підходи в обліку документації та економічну ситуацію в країні та світі.

Мета даного свята - акцентувати увагу на ролі бухгалтерів у розвитку української економіки та проблем сфери. Професія вважається однією з найбільш ризикових і затребуваних на ринку праці.

На багатьох підприємствах в день бухгалтера проводяться корпоративи, а співробітники отримують премії та подарунки від колег.

Раніше повідомлялося, що Україна святкуватиме День Незалежності 2021 три дні. Запланований масштабний військовий парад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти