StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікарі розповіли, яке молоко більш корисне для здоров'я

5 липня 2021, 05:02
Дієтичні рекомендації радять людям вибирати знежирене або знежирене молоко, а не незбиране.
молоко
Виробники додають в молоко вітаміни A і D, особливо ті, які містять менше жиру./ pixabay

Молоко-джерело важливих поживних речовин, таких як білок, вітаміни і мінерали. Хоча багато людей вважають за краще знежирене молоко, вважаючи його більш корисним для здоров'я, недавні дослідження показують, що незбиране молоко не становить небезпеки для здоров'я.

Дієтичні рекомендації радять людям вибирати знежирене або знежирене молоко, а не незбиране. Однак нові дослідження ставлять цю пораду під сумнів, припускаючи, що насичені жири не викликають серцевих захворювань.

У цій статті розглядаються три типи молока та їх харчовий профіль. У ньому також обговорюється користь для здоров'я і потенційні ризики різних видів коров'ячого молока і проведені дослідження, пише Medical News Today.

Типи коров'ячого молока та їх харчовий профіль

У продуктових магазинах по жирності продають три основних види молока:

  • незбиране молоко з 3,25% жирності молока
  • знежирене молоко з 1% жирності молока
  • знежирений

Виробники додають в молоко вітаміни A і D, особливо ті, які містять менше жиру.

читайте такожНазвані шість серйозних переваг соєвого молока і два недоліки, про які потрібно знати

Жири в молоці допомагають організму засвоювати жиророзчинні вітаміни, такі як A, E і D. додавання в молоко додаткових жиророзчинних вітамінів допомагає врахувати вміст жиру і збільшити кількість цих поживних речовин.

Деякі виробники також додають в молоко жирні кислоти омега-3. Дослідження 2019 року показує, що жирні кислоти омега-3 містяться в молоці з низьким вмістом омега-3, тому що корови недостатньо переробляють сировину або добавки, якими вони харчуються.

Який вид молока найкорисніший?

У рекомендаціях по харчуванню рекомендується вибирати знежирене молоко замість цільного.

Такий підхід допомагає знизити споживання насичених жирів на рівні менше 10% від калорій в день і знизити ризик хронічних захворювань.

Профілі знежирених поживних речовин в різних типах молока схожі. Оскільки виробники додають вітаміни А і D в молоко, люди, які споживають їх з низьким або знежиреним вмістом, зазвичай не пропускають ці поживні речовини.

Для людей, які хочуть підтримувати помірну вагу, вибір знежиреного продукту може бути розумним, оскільки вони містять менше калорій.

Користь молока для здоров'я

Молоко є джерелом багатьох важливих поживних речовин, в тому числі:

білок, жири і вуглеводи

мінерали, включаючи кальцій, магній, цинк, калій, фосфор, йод і селенвітаміни, включаючи вітамін A, B6, B12, D і K

Чашка знежиреного молока містить 325 міліграмів (мг) кальцію-майже третина щоденної потреби дорослої людини в кальції в 1000 мг.

Молочні білки казеїн і сироватка містять високу концентрацію амінокислот з розгалуженим ланцюгом, які, як показують дослідження, відіграють важливу роль в синтезі м'язів.

Згідно з дослідженням 2021 року, молоко також містить поліненасичені жирні кислоти, які допомагають запобігти запаленням і серцеві захворювання.

Ризик

Одна з поширених проблем, пов'язаних з молоком, - це насичені жири в цілісному молоці.

В даний час уряд США радить людям вживати знежирене або знежирене молоко замість цільного.

Однак, згідно з оглядом, проведеним в 2018 році, ця рада заснована на ліпідній гіпотезі, згідно з якою насичені жири і холестерин з їжею підвищують ризик серцево-судинних захворювань (ССЗ).

Автори огляду припускають, що більш недавні дослідження виявили більш складні механізми розвитку серцево-судинних захворювань, які не пов'язані з насиченими жирами і харчовим холестерином.

Вони прийшли до висновку, що немає доказів того, що жирні молочні продукти підвищують ризик серцево-судинних захворювань. Однак це триваюча дискусія серед експертів, і на сьогоднішній день немає єдиної думки.

Крім того, старіший метааналіз, проведений у 21 дослідженні "надійне джерело" за 2010 рік, не показав жодних суттєвих доказів того, що харчові насичені жири збільшують ризик серцевих захворювань.

Ще один потенційний ризик вживання молока-непереносимість лактози. На думку експертів в галузі охорони здоров'я, непереносимість лактози найчастіше зустрічається у наступних груп людей:

Люди з непереносимістю лактози не можуть перетравлювати лактозу, цукор в молоці. В результаті стан може викликати здуття живота, гази або діарею. Люди з непереносимістю лактози можуть вживати безлактозне молочне або рослинне молоко, таке як вівсяне або мигдальне молоко.

Відповідно до дієтичних рекомендацій немовлятам молодше 12 місяців не рекомендується вживати коров'яче молоко замість грудного молока або дитячої суміші. Однак вони можуть пити незбиране молоко з 1 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти