StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У МОЗ назвали ТОП-5 продуктів для імунітету

26 січня 2021, 22:58
Для боротьби з хронічним запаленням потрібно перейти на здоровий спосіб життя.
Імунітет
У МОЗ назвали продукти для імунітету / Pixabay

Для того, щоб боротися з небезпечними вірусами потрібно перейти на здоровий спосіб життя і включити до свого раціону продукти багаті вітамінами та фітонутрієнтами, які здатні підтримувати здорову імунну відповідь і важливі для запобігання виникненню хронічних запальних процесів в організмі.

"Ми звикли вважати, що імунна реакція - це добре, а запалення - це погано. Але запальний процес в організмі повністю може бути нормальною імунною реакцією. Запалення, наприклад, необхідно для загоєння ран. Або ж для боротьби з інфекціями через підвищення температури тіла. Для боротьби з хронічним запаленням потрібно перейти на здоровий спосіб життя і включити до свого раціону продукти багаті вітамінами й фітонутрієнтами, які здатні підтримувати здорову імунну відповідь і важливі для запобігання виникненню хронічних запальних процесів в організмі", - пояснили фахівці Центру громадського здоров'я на своїй сторінці в Facebook.

До топ-5 таких продуктів входять:

  • Куркума. Яскрава жовта спеція, яка використовується в першу чергу в якості приправи. У ній міститься куркумін, який є одним з найпотужніших антиоксидантів і зміцнює імунну систему;
  • Гарбузове насіння. У них міститься безліч корисних мікроелементів.
  • Капуста броколі. Три порції броколі на тиждень можуть знизити ризик раку простати більш ніж на 60%.
  • Ферментовані продукти (квашена капуста, солоні огірки, кефір). Такі продукти допомагають зберігати здорову мікрофлору кишківника.
  • Часник, який бореться з вірусними та грибковими інфекціями, а також зміцнює імунітет.

Вакцинація в Україні - останні новини:

  • Вакцинація українців від коронавірусу почнеться в лютому.
  • Вакцин від коронавірусу вистачить усім охочим протягом цього року. В України - контрактів вже більш ніж на 30 мільйонів доз на підписанні та підписано, тому всі черги згідно з чітким планом вакцинації будуть дотримані. У цьому запевнив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
  • Станом на ранок вівторка, 26 січня, в Україні виявили ще 2 779 хворих на коронавірус. Загальна кількість заражених - 1 197 107 осіб.
  • Згідно з соцопитуваннями, зробити щеплення від коронавірусної інфекції готові тільки 39% українців в тому випадку, якщо препарат з'явиться у вільному продажу, близько 56% не готові робити щеплення за такої умови. Пройти процедуру навіть на безкоштовній основі не готові 52% українців, в той час, як 43% не відмовляться від щеплення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти