StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені знайшли новий метод уникнути хвороби серця при діабеті

8 липня 2021, 02:16
Дослідники з США стверджують, що їм вдалося винайти новий метод, який допоможе уникнути хвороби серця людям з діагнозом "діабет другого ступеня".
Діабет
Вчені знайшли новий метод уникнути хвороби серця при діабеті / Pat Gerber / flickr.com/

Обмежене за часом харчування може допомогти людям з діабетом II типу знизити нічну гіпертензію (тобто період, коли артеріальний тиск підвищується). Про це повідомляється в пресрелізі на MedicalXpress повідомляється з посиланням на дослідження вчених медичного коледжу Університету Кентуккі.

Зазвичай артеріальний тиск падає вночі і підвищується після пробудження відповідно до циркадним ритмом організму. У деяких гіпертоніків і пацієнтів з діабетом II типу зниження тиску вночі не відбувається, що пов'язано зі збільшенням ризику серцево-судинних захворювань. Однак дослідники продемонстрували, що обмежене за часом годування мишей ефективно відновлює циркадний ритм артеріального тиску у гризунів, які страждали від гіпертензії.

Дослідники обмежили щоденний доступ тварин до їжі до восьми годин у звичайний час їх активного неспання. Коли час доступності їжі було збільшено до дванадцяти годин, ефект все ще був значний. Іншими словами, вплив раціону було опосередковано часом, а не кількістю калорій.

читайте такожЗнижує ризик діабету, зміцнює серце і бореться з раком: цей дешевий продукт може допомогти

Нагадаємо, раніше китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу.

Як говорив кардіолог Олександр Мясников, коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти