StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи небезпечно для мозку постійне вживання кави - відповідь вчених

28 липня 2021, 01:36
Регулярне вживання популярного напою - кави, кажуть вчені, в перспективі доволі часто здійснює вельми неоднозначний вплив на людський мозок.
Кава
Кава / ua.depositphotos.com

Часте вживання кави пов'язано зі зменшенням обсягу мозку в майбутньому і підвищеним ризиком деменції. Про ймовірну небезпеку напою повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

Дослідники провели аналіз пакету даних, отриманих від 17 702 учасників у віці 37-73 років. І виявили, що у тих, хто випивав більше шести чашок кави в день, ризик деменції був підвищений на 53%. При цьому високе споживання кави в значній мірі пов'язане зі зменшенням обсягу мозку і високим ризиком інсульту.

Довідка. Деменція - це дегенеративне захворювання мозку, яке впливає на пам'ять, мислення, поведінку та здатність виконувати повсякденні завдання. У всьому світі недоумство діагностовано приблизно у 50 мільйонів чоловік. Наприклад, в Австралії деменція є другою за значимістю причиною смерті, при цьому щодня діагностується близько 250 випадків захворювання.

читайте такожНазвано два найдієвіших способи захистити мозок від Альцгеймера

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти