StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Медики розповіли про новий якісний метод "прокачування" мозку

22 травня 2020, 04:31
Медики у співдружності з вченими закінчили дослідження нового методу поліпшення роботи мозку.
Вчені, ліки
Медики розповіли про новому якісному методі "прокачування" мозку/ Thinkstock

Група вчених з Оксфорда і лікарів з Гарвардської школи медицини довела, що препарат модафініл (який зазвичай використовується для лікування порушень сну) ще й виконує роль підсилювача когнітивних функцій. Простіше кажучи - допінг для мозку.

Як повідомляють західні спеціалізовані ЗМІ, під час дослідження вчені виявили - модафініл вкрай покращує процес прийняття людиною рішень та планування дій. Крім того, препарат позитивно впливає на гнучкість мислення, яке може комбінувати старі дані та справлятися з новими. Проте, якогось конкретного впливу модафініла на креативність вченим довести поки не вдалося. Дослідники припускають, що препарат вивільняє в організмі велика кількість гістаміну, який дарує відчуття бадьорості.

Але модафініл точно впливає на безліч інших систем нейромедіаторів у головному мозку. Відповідно, цей орган дає можливість людині набагато більш ефективно виконувати складні інтелектуальні завдання. Тим не менш, модафініл, як і будь-які ліки, в надто великих дозах несе погані наслідки для здоров'я. В тому числі, замість того, щоб налагодити сон, він призводить до довгого безсоння.

відео дня

Нагадаємо, раніше вчені Єльського університету (США) зробили сенсаційне відкриття - вони встановили, що головний мозок "обожнює" висококалорійні продукти тому людина просто не в силах чинити опір бажанням з'їсти таку їжу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти