StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо шість способів смачно і здорово приготувати огірки і це не салат: що з ними робити

5 серпня 2021, 04:22
Від смузі до гаспачо і крижаного морозива - огірки є зіркою.
огурци_огурец_овощі_еда_піща
Дійсно, всього одна чашка забезпечує близько 25 відсотків норми вітаміну К / 1zoom.ru

Хрусткі і прохолодні огірки-відмінна добавка до салату. Але цей універсальний фрукт (так, технічно це фрукт) пропонує набагато більше, ніж ваш садовий гарнір.

По-перше, огірки містять безліч поживних речовин, включаючи вітамін С, калій, клітковину і антиоксиданти. Дійсно, всього одна чашка забезпечує близько 25 відсотків рекомендованої добової норми вітаміну К, який підтримує здоров'я кісток і серця, повідомляє LIVESTRONG.com Еріка Фокс.

За словами Фокса, огірки на 95 відсотків складаються з води і також відомі своїм вмістом вологи. Ось чому вони так освіжають в спекотні літні дні.

відео дня

читайте такожХрусткі огірки на зиму: старовинний і перевірений рецепт

Крім того, ви можете адаптувати і перетворити огірки практично з будь-якого рецепту.

Від смузі до гаспачо та крижаного морозива - огірки є зіркою цих шести креативних (без салатів) рецептів.

1. Вершковий смузі з авокадо і огірка

Цей зволожуючий зелений смузі, що включає в себе молодий шпинат, огірок, яблука, авокадо і перець Серрано, складається з безлічі свіжих, багатих поживними речовинами продуктів, при цьому не витрачаючи занадто багато калорій (всього 174 на порцію).

Завершує довгий список корисних інгредієнтів несолодкий зелений чай, який володіє легким трав'яним ароматом і допомагає скинути вагу.

Дослідження, проведене в грудні 2013 року в Journal of Research in Medical Sciences, прийшло до висновку, що щоденне вживання чотирьох чашок зеленого чаю призвело до значного зниження маси тіла, індексу маси тіла, окружності талії і систолічного артеріального тиску.

Для більш насиченого смузі лікар рекомендує додавати джерело білка, наприклад протеїновий порошок, несолодкий йогурт або нут.

2. Льодяник з огірка і лайма

Якщо ви намагаєтеся випити більше H2O, знизити споживання цукру або просто зосередитися на більш здоровому харчуванні, дієтолог настійно рекомендує спробувати ці освіжаючі, поживні крижані льодяники на основі огірка.

"Використовуючи свіжі овочі та зелень, а також стевію як підсолоджувач, вони не тільки зволожують, але й не містять доданих цукрів, що робить їх живильним замінником цукрових льодяників у спекотний літній день", - говорить вона.

Тим часом, завдяки ментолу листя м'яти залишають відчуття прохолоди в роті і допомагають зберігати свіжість дихання.

Названо шість способів смачно і здорово приготувати огірки і це не салат: що з ними робити
Льодяник стане відмінною закускою в жаркий день

3. Гаспачо з авокадо і огірків

За словами Фокса, цей охолоджуючий гаспачо з огірків і авокадо з додаванням рослинної їжі, приправлений теплими спеціями, такими як мелений кмин і кайенский перець, є прекрасним низькокалорійним рецептом.

А оскільки цей холодний освіжаючий овочевий суп не вимагає приготування на плиті, він відмінно підходить для спекотних літніх ночей.

Щоб приготувати більш збалансоване блюдо, рекомендують додавати в нього висушений і промитий нут. "Це збільшить вміст білка без різкого зміни смаку і текстури", - говорить вона.

4. Вершковий Діп зі шпинатом

Поживний і добре збалансований, цей чудовий соус можна використовувати як чудову закуску або ситний полуденок.

"Цей Діп зі шпинатом і огірком-відмінний приклад того, як можна легко збільшити споживання овочів, не відмовляючись від улюблених продуктів", - говорить Фокс.

І на відміну від овочевих соусів, куплених в магазині, ця більш здорова домашня версія містить всього чотири простих інгредієнта з цілісних продуктів - водяні каштани, грецький йогурт, огірок і заморожений шпинат - так що ви можете збити його за п'ять хвилин.

Подавайте це чудове вершкове блюдо з крекерами з цільнозернового борошна або паличками селери.

5. Човен з тунцем і огірком

"Цей тунець та огірок, що містить чудовий баланс між корисними жирами та білком (21 грам на порцію), ідеально підходить для ситної, ситної та здорової, зволожуючої, післятренувальної закуски", - говорить Фокс. За даними Національного інституту здоров'я, смачний тунець, багатий жирними кислотами омега-3, також підтримує роботу мозку і здоров'я серця.

"Використання огірка в якості основи замість крекерів або хліба" не тільки збільшує зволожуючу здатність цієї пікантної закуски, але і знижує кількість вуглеводів (всього 2 грами на порцію!) І калорій, " що робить його відмінним вибором для тих, хто хоче схуднути", говорить Фокс.

Огурец_тунец_полезна_закуска
Ідеально підходить для ситної, ситної і здорової, зволожуючої, післятренувальної закуски

6. Смузі з чорницею, огірком і зеленим чаєм

За словами Фокса, цей зволожуючий смузі на основі огірка-приголомшливо поживна альтернатива для всіх, хто любить сорбет або фруктовий крижаний лід.

Маленька, але потужна чорниця, що стимулює мозок, має протизапальні властивості, які допомагають запобігти віковому зниженню когнітивних функцій, згідно з оглядом, опублікованим у січні 2012 року в журналі сільськогосподарської та харчової хімії.

Оскільки цей смузі трохи насичений вуглеводами, ви можете урізноманітнити інгредієнти, додавши трохи корисних жирів або білків.

Фокс пропонує додати насіння Чіа, льону або конопель, а також протеїновий порошок або несолодкий грецький йогурт (або немолочний йогурт з протеїном), щоб збільшити відчуття повноти і насичення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти