StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Мокрий купальник може спровокувати молочницю: медики попереджають

10 липня 2021, 09:05
Медики стверджують, що носіння мокрого купальника може призвести до проблем сечостатевої системи
Чому не можна засмагати в мокрому купальнику
Чому не можна засмагати в мокрому купальнику / th-resorts.com

Плануючи відпочинок біля моря, мало хто замислюється про те, що мокрий купальник може спровокувати розвиток інфекційних захворювань. Главред розібрався, чим небезпечне вологе середовище і хто знаходиться в зоні ризику.

Чому не можна засмагати в мокрому купальнику

На думку асистента професора акушерства і гінекології медичної школи Маунт Синай Алісси Двек, мокрий купальник може стати причиною розвитку низки неприємностей: від грибкових інфекцій до захворювань сечостатевої системи.

відео дня

Медик зазначає, що улюблене місце проживання грибків і бактерій – темне вологе середовище. Воно є спусковим гачком для посиленого розмноження мікроорганізмів.

"Якщо організм схильний до розвитку бактеріальної та грибкової інфекції, необхідно змінювати купальник після кожної водної процедури", - зазначає Двек. Про це пише Huffpost.com.

Жінки з ослабленим імунітетом, порушеннями мікрофлори піхви і хронічними захворюваннями (зокрема діабетом) знаходяться в підвищеній групі ризику розвитку захворювань. Крім того, спровокувати бактеріальну інфекцію може і прийом лікарських препаратів.

читайте такожОзнаки здорового піхви і що потрібно робити, щоб воно залишалося таким же

Улюбленими місцями мікроорганізмів на купальнику є шви і складки. Вони висихають в останню чергу, і це дає бактеріям "зелене світло" для посилення репродуктивної діяльності. Як підсумок - молочниця, вульвіт, цистит та інші гінекологічні проблеми.

Мокрий купальник
Мокрий купальник / 24tv.ua

Як вибрати купальник, який не зашкодить здоров'ю

При покупці купальника потрібно звертати увагу на склад тканини. Медики не рекомендують купувати пляжний костюм в складі якого міститься поліестер. Вони захищають від ультрафіолету, але парять тіло. Крім колоній бактерій, які можуть проникнути всередину організму, носіння такого купальника загрожує появою подразнень і почервонінням шкірних покривів. Щоб уникнути проблем з дермою, після відвідування басейну пляжний костюм потрібно випрати.

Краще звернути увагу на купальники з лайкри. Вони швидко сохнуть і до того ж на піку моди. Про модні купальники 2021 у матеріалі Главреда.

Симптоми бактеріальної інфекції:

  • Свербіж;
  • Зміна кольору, консистенції і кількості виділень;
  • Неприємний запах;
  • Часті позиви до сечовипускання;
  • Відчуття печіння під час сечовипускання.

Якщо після відпустки ви помітили ці симптоми, необхідно проконсультуватися з гінекологом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти