StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лаванда допомагає проти стресу і безсоння: названо інші переваги

21 грудня 2020, 16:35
Лаванда також є популярним інгредієнтом у їжі та напоях, включаючи мед, чай та коктейлі.
Лаванда
Лаванда також є популярним інгредієнтом у їжі та напоях, включаючи мед, чай та коктейлі./ Фото: nexplorer.ru

Ще в першому столітті нашої ери грецький ботанік і лікар Педаніус Діоскорид написав про лікарський використання лаванди при розладі шлунка і головного болю в своїх книгах Про лікарські рослини: De Materia Medica.

Сьогодні багато людей насолоджуються легким квітковим ароматом цієї квітучої рослини в милі, лосьйонах і парфумерії.

Лаванда також є популярним інгредієнтом у їжі та напоях, включаючи мед, чай та коктейлі. У цій статті розповідається про багато переваг олії лаванди.

Як краще використовувати масло лаванди

Аромат лаванди відомий своєю здатністю розслабляти людей. Коли квіти лаванди переганяють і концентрують в ефірному маслі, випаровані хімічні речовини можуть використовуватися для лікування різних проблем зі здоров'ям. Як і у випадку з усією альтернативною медициною, те, що працює для однієї людини, може не працювати для іншого.

Ось три рекомендовані способи використання масла лаванди:

Вдихніть аромат ефірного масла лаванди.

"Нанесіть одну або дві краплі ефірного масла на ватний диск і вдихніть", - говорить Лінн Гершан, доктор медичних наук, педіатр і доцент педіатрії Медичної школи Університету Міннесоти, що має сертифікат медичного траволікування. Одне невелике дослідження 2020 року показало, що вдихання ефірного масла лаванди на ватний диск допомагає зменшити занепокоєння.

Використовуйте дифузор для ароматерапії.

Дифузор ефірного масла-це пристрій, в якому вода поєднується з декількома краплями ефірного масла для створення легкого пара. Невелике дослідження 2017 року показало, що лаванда, розпилювана двічі на день, знижує збудження у літніх пацієнтів з деменцією.

Нанесіть на шкіру.

"Ще один спосіб отримати такий ефект від лаванди-нанести її на шкіру, розбавлену маслом-носієм", - говорить Гершан. За словами Гершана, безпечний розчин являє собою 2% ефірне масло лаванди, розведене в маслі-носії, який являє собою масло на рослинній основі зі слабким запахом або без нього. Можна використовувати кокосове масло без запаху, оливкове масло або масло жожоба, яке імітує шкірний жир шкіри.

Переваги масла лаванди

Від лікування фізичних недуг до поліпшення психічного здоров'я - травники використовують масло лаванди з багатьох причин, які позитивно пов'язані з хімічними реакціями в мозку. Його можна використовувати з розбавленням або без нього, і він може допомогти полегшити різні проблеми зі здоров'ям. Як і у випадку з травами та ефірними маслами, те, що працює для однієї людини, може не працювати для іншого.

За словами Гершана, ось загальні умови, за яких може допомогти лаванда:

Безсоння. Кілька досліджень підтверджують релаксаційні переваги лаванди, в тому числі невелике дослідження 2019 року, що показує, що ароматерапія лавандою сприяє підвищенню рівня мелатоніну, що, можливо, допомагає учасникам заснути.

Занепокоєння / стрес. Огляд досліджень 2017 року показав, що лаванда, вдихаючи її через ватний диск, вдихаючи за допомогою дифузора або втираючи в шкіру, може допомогти зменшити занепокоєння і стрес. Наприклад, дослідження 2017 року показало, що вдихання лаванди знижує передопераційну тривогу у хірургічних пацієнтів. При використанні двічі на день лаванда також може зменшити збудження у пацієнтів з деменцією.

Рана. Ефірні масла, такі як м'ята і лаванда, можна використовувати в якості комплексного лікування болю, пов'язаної з опіками і ранами. У дослідженні 2012 року за участю 120 жінок у післяпологовому періоді вивчалося використання олії лаванди після епізіотомії-хірургічного розрізу промежини. Хоча не було значних відмінностей у рівні болю або ускладненнях між двома групами, дослідники виявили значно менше почервоніння в групі лаванди в порівнянні з контрольною групою, яка лікувалася антисептиком повідон-йод.

Головний біль. Невелике дослідження 2012 року показало, що вдихання лаванди може бути ефективним засобом лікування мігрені.

Менструальні спазми. Дослідження, проведене в 2016 році, показало, що нанесення трьох крапель олії лаванди на шматок бавовни зменшує менструальні спазми.

Хоча ефірне масло лаванди доступне в магазинах і в Інтернеті, його якість варіюється. При покупці вибирайте пляшки, які містять 100% чисте ефірне масло лаванди, без наповнювачів і хімікатів.

Ризики та побічні ефекти від використання олії лаванди

"Лавандова олія взагалі дуже безпечна", - говорить Гершан. Однак вона застерігає від наступного:

Будьте обережні, якщо ви вагітні. Лаванда зазвичай не рекомендується в першому триместрі. Гершан радить обговорити з лікарем будь-яке використання ефірних масел під час вагітності.

Зверніть увагу на алергічні реакції. У рідкісних випадках масло лаванди може викликати чутливість. Якщо у вас з'явилася висип, кропив'янка або свербіж шкіри, нанесіть масло-носій, щоб видалити лаванду, потім змийте водою з милом і припиніть використання.

Негайно прийміть заходи, якщо масло лаванди потрапило в очі. Це може викликати печіння і роздратування, - говорить Гершан. Промийте чистою теплою водою або використовуйте холодне жирне молоко. При необхідності зателефонуйте своєму лікарю.

Гершан зазначає, що деяким людям не подобається запах лаванди. Якщо ви так вважаєте, Не використовуйте це. Негативна асоціація з його запахом може блокувати його позитивні ефекти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти