StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Купання в ополонці на Водохреща небезпечно: лікар назвав причину

17 січня 2021, 16:17
Особливу небезпеку купання в ополонці представляє тим, хто нещодавно переніс коронавірусну інфекцію.
Купання в ополонці на Водохреща небезпечно: лікар назвав причину
Кому не можна купатися в ополонці на Водохреща / УНІАН

Купання в ополонці може бути небезпечно для здоров'я. Як розповів головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький, організм людини далеко не завжди готовий до випробування низькими температурами.

"Це дуже великий стрес для організму, великий викид кортизолу, коли людина пірнає, плюс саме переохолодження, організм далеко не завжди готовий до таких навантажень", — зазначає Жиравецький, пише ТСН.

Медик підкреслює, що особливу небезпеку така практика представляє тим, хто нещодавно переніс коронавірусну інфекцію. Якщо ж хвороба була вилікувана півроку тому, то ризики значно менше.

"Я навіть не рекомендую займатися спортом місяць, тому що бачу, що люди отримують негатив. У мене були пацієнти, які пірнали ще до появи коронавірусу, то у одного пацієнта було загострення герпесу, причому висипання з'явилося не на губах, а на тілі. Ще від колег знаю про одного пацієнта, у нього відмовили нирки в 60 років після того, як він пірнув в холодну воду. У нього ще розвинулося аутоімунне захворювання, можливо, воно у нього і було, але це була як провокація, і лікарі його не змогли врятувати", — розповідає лікар.

читайте такожСиноптики розповіли, якою буде погода на Водохреща в Україні

Незважаючи на те, що моржування вважається корисною практикою, медик попереджає про серйозні наслідки таких процедур для організму.

"У мене є ще багато пацієнтів, які займаються моржуванням, але рано чи пізно вони приходили до сильного запалення простати, у них навіть виділялася кров і сеча, були досить серйозні проблеми. У жінок часто це провокує цистит, якщо жінка не готова до таких процедур, відповідно, вона може мати запалення сечового міхура. Організм хитрий і розумний, йому не потрібно робити якісь наднавантаження, він знає, як себе добре самому під час сну полікувати",-говорить Жиравецький.

Здоров'я - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти