StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Комаровський пояснив, як цитокіновий шторм вбиває організм

21 червня 2021, 22:38
Комаровський попередив, що в деяких випадках препарати можуть і зовсім тільки погіршити стан хворого.
Комаровський
Комаровський висловився про наслідки коронавірусу / УНІАН

Пандемія коронавірусу поповнила запас різних словосполучень, одним з таких словосполучень стало "цитокіновий шторм", який виникає після зараження COVID-19.

Лікар-педіатр Євген Комаровський дав саме просто пояснення про те, що таке цитокіновий шторм і як він діє на організм. Про це лікар написав на своїй сторінці в Instagram.

Як пояснив Комаровський, цитокіни - це протизапальні речовини, які беруть активну участь в процесі придушення якогось інфекційного агента. І настільки сильно беруть участь, що завдають шкоди здоров'ю.

"Цитокіновий шторм в дуже спрощеному вигляді - це надмірно активна реакція організму на зараження, інфікування. Система імунітету настільки активно накидається на якусь сторонню частинку - в даному випадку на вірусну частинку, — що пошкоджує не тільки цю вірусну частинку, але і тканини власного організму", - пояснив Комаровський.

За словами фахівця, зупинити цю надлишкову реакцію можна, з використанням протизапальних гормонів. І будь – які прояви цитокінового шторму – різке погіршення стану, підвищення температури, падіння сатурації на 2-3 тижні хвороби - вважаються прямими показаннями для використання таких ліків.

Комаровський попередив, що в деяких випадках препарати можуть і зовсім тільки погіршити стан хворого.

читайте такожКомаровський розповів, хто може захворіти небезпечною чорною пліснявою

Раніше повідомлялося, що експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили, що пандемія коронавірусу, яка накрила світ більш ніж рік тому, за цей час не тільки не завершилася, а й прискорилася.

26 квітня глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що в другій половині квітня зафіксували таку динаміку зараження коронавірусом, як в перші 5 місяців пандемії COVID-19.

До того ВООЗ на три місяці продовжила режим надзвичайної ситуації в глобальній охороні здоров'я через пандемії COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти