Не треба так: дієтологиня назвала п'ять найпоширеніших помилок при схудненні

Як не потрібно знижувати вагу / Фото pixabay.com

Чого не варто робити – розповіла дипломований дієтолог і ендокринолог, ведуча популярного блогу в Instagram Альбіна Комісарова.

Намагаючись позбутися від зайвих кілограмів, ми часто допускаємо прикрі помилки. Іноді це призводить до зривів та віддалення від такого довгоочікуваного результату.

Для того, щоб цього не сталося, повинен бути правильний підхід. Чого не варто робити – розповіла дипломований дієтолог і ендокринолог, автор продуманих методик схуднення? ведуча популярного блогу в Instagram Альбіна Комісарова.

Як не слід худнути

Дієтологиня запевнила, що цей метод хороший на початковому етапі, але все життя так жити не можна. Необхідно сприймати їжу саме як їжу, а не набір калорій.

Крім того, це може привести до порушення харчової поведінки, аж до анорексії, булімії.

Людина не може якось значимо вплинути на швидкість схуднення. Навіть якщо дві людини будуть робити одне і теж, результат буде різним. Це пов'язано з обміном речовин, досвідом схуднення та іншими факторами.

Я товстий = негарний, я зірвався = я слабкий, у мене не виходить = у мене немає сили волі. Як негативні установки можуть привести до успіху і бажанням рухатися вперед, скажіть? – пояснила Альбіна Комісарова.

За словами дієтолога, не буває хорошої або поганої їжі / pinterest.com

Не існує гарної чи поганої їжі. Вся їжа розщеплюється на молекули й в підсумку виглядає однаково. Це не означає, що потрібно харчуватися фастфудом і солодощами, але й до їжі слід ставитися спокійно.

Багато хто худне і намагається підтримувати вагу. Це не зовсім правильно. Якщо у вас є зайва вага, слід навчитися здорового харчування та здоровій харчовій поведінці. Це дозволить знизити вагу. Але далі потрібно харчуватися так, як ви навчилися.

Читати такожДієтолог назвала спосіб схуднення без виснажливих дієт і шкоди для здоров'я

Раніше відомий дієтолог і колишній фітнес-тренер шоу "Зважені та щасливі" Марина Боржемська поділилася кількома прийомами, як урізноманітнити раціон, якщо ви хочете харчуватися правильно.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти