StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Уханьська погань готує "сюрприз": головний імунолог США шокував заявою

12 квітня 2020, 15:55
Другий пік пандемії коронавірусу очікується у вересні-жовтні.
коронавірус
Коронавірус готує другий потужний удар / Reuters

Лютий китайський вірус під назвою Ковід-19 грає з людьми, як хоче: то відступає, то тихо крадеться, а потім жорстока атака і сотні смертей, які ледве встигають фіксувати. Станом на 12 квітня в світі 1,7 мільйона осіб захворіли уханьською заразою. Жертвами злої хвороби стали понад 109 тисяч людей.

Уже кілька місяців світ трясе від пандемії. Вчені та лікарі намагаються передбачити поведінку вірусу, одні нав'язують втомленому суспільству оптимістичні сценарії розвитку, що ось-ось коронавірус стане слабким і перетвориться на типову сезонну заразу.

А є ті, хто вже говорить про другу хвилю пандемії.

Зокрема, доктор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань та голова комісії з коронавірусу при Білому домі Ентоні Фаучі заявив, що другий пік пандемії коронавірусу очікується у вересні-жовтні.

Більше того, головний імунолог США також додав, що з великою ймовірністю ті, хто перехворів коронавірусом, можуть не боятися заразитися ним повторно.

"Наявні дані про коронавирусні інфекціях дозволяють припустити, що антитіла до COVID-19 будуть зберігатися і захищати господаря протягом "розумного" періоду часу. Іншими словами, людина, яка перехворіла в лютому-березні, швидше за все, не захворіє у вересні-жовтні, коли очікується другий пік пандемії", - вважає Фаучі.

читайте такожУханьська зараза ввела в оману вчених: ризики зараження на вулиці зрослиНагадаємо, раніше відомий український лікар Євген Комаровський заявив про те, що в Україні пік коронавірусу вже пройшов.

У той же час він засумнівався в правдивості офіційної статистки щодо COVID-19 і зазначив, що карантин в Україні ні в якому разі не можна послаблювати для людей старшого віку.

Він вважає, що за відсутності достовірних цифр неможливо робити точні прогнози щодо розвитку ситуації навколо пандемії коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти