StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

В якій кабінці громадського туалету найменше мікробів – вражаюча відповідь

18 лютого 2020, 16:32
Ризик заразитися якимись хворобами у цій кабінці найнижчий – але саме сюди люди заходять рідше за все.
В какой кабинке общественного туалета микробов меньше всего – поразительный ответ
В якій кабінці громадського туалету мікробів менше всього – вражаючий відповідь / Reuters

Багато хто переживає через бактерії та мікроби в громадському туалеті, боїться підчепити тут якусь заразу (аж до венеричних) – і при цьому ігнорує найбезпечнішу, із санітарної точки зору, кабінку громадського туалету.

При цьому саме в громадському туалеті особливо великий ризик підхопити гепатит або кишкову паличку. А ось тих, хто боїться, чи можна в туалеті заразитися венеричними захворюваннями, заспокоїмо: ризик заразитися від унітазу ЗПСШ практично нульовий (особливо, якщо не сідати на обідок і дотримуватися правил гігієни). Якщо з сечею якісь бактерії й потрапляють на обідок унітазу, то в несприятливому для них середовищі (інша вологість, температура, кислотність тощо) вони швидко гинуть.

Так до якої ж кабінки варто йти?

Виявляється, що найменше мікробів у тих кабінках, що розташовані найближче до вхідних дверей: чим ближче кабінка – тим менше мікробів.

Вчені провели бактеріологічний аналіз 51 громадського туалету – і встановили, що найнижчий рівень бактерій завжди міститься в найближчій до вхідних дверей туалетній кабінці. Заодно там і найбільше туалетного паперу.

Експерти припускають, що це пов'язано з тим, що через близькість до дверей ці кабінки людям здаються менш приватними, тому відвідувачі інстинктивно намагаються вибрати кабінку подалі від можливих свідків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти