Глава МЗС Угорщини в день виборів агітував за одну з партій

Глава МЗС Угорщини закликав голосувати за одну з партій / Фото : Facebook / Szijjártó Péter

Дипломат звернувся до громадян, які голосуватимуть у Закарпатській області.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійятро 25 жовтня, в день місцевих виборів, закликав угорців, які проживають на Закарпатті, підтримати політичну силу Партія угорців України.

"Єдина Угорська партія, КМКС, балотується на потрапляння до Закарпатської обласної ради, і було б погано, якби угорці не залишилися без представництва на рівні області", - написав Сійярто в Facebook.

Угорський дипломат вирішив не обмежуватися агітацією за партію в день голосування, а й закликав голосувати за чинного мера Берегова Золтана Бабяка. Сійярто рекомендує українцям залишити главу міста працювати ще на один рік.

"Не випадково багато поглядів прикуті до Берегова, оскільки мер Золтан Бабяк зробив чудову роботу, було б добре, якби він міг продовжувати", - написав міністр.

Глава МЗС нагадав, що закарпатці, які зараз перебувають в Угорщині, можуть перетнути кордон, щоб проголосувати. Тих, хто бажає виконати свій громадянський обов'язок, безперешкодно пропустять через кордон і не відправлять потім на самоізоляцію.

Читати такожПоляк рідною мовою проголосував в опитуванні Зеленського

Місцеві вибори в Україні

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти