В Україні злетять ціни на популярний овоч

27 травня 2020, 00:55
Овочі борщового набору - в зоні ризику.
овочі
В Херсонській області - проблема з урожаєм / УНІАН

Дощова погода, яка останнім часом спостерігається в Україні, позитивно позначиться на врожаї. Про це заявив економічний експерт Олексій Дорошенко.

За його словами, у низці областей очікується рекордний збір врожаю, який компенсує втрати інших областей.

"Зараз ми бачимо дощову погоду, яка дозволить зібрати хороший урожай, але є і постраждалі регіони – Херсонський, Миколаївський і Одеський. За окремим господарствам взагалі загинули посіви, а в інших втрата врожаю становить близько 60-70%", – сказав експерт в коментарі українським ЗМІ.

відео дня

Дорошенко зазначив, що найближчим часом не буде різких стрибків цін на продукти. Однак в зоні ризику перебувають овочі борщового набору.

"Будуть труднощі з цибулею, яка здебільшого вирощується в Херсонській області, там проблема з урожаєм. Купити її буде проблематично, оскільки багато країн-імпортерів заборонили вивозити цей овоч. Вже з березня цибуля і картопля піднялися в ціні на 60-70%, і прогнози не поліпшуються", – зазначив він.

читайте також"Люди голодуватимуть": через карантин злетять ціни на продукти - експерт

Як повідомляв Главред, член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин прогнозує подорожчання практично всіх категорій продуктів до кінця 2020 року. За його словами, ціни поповзуть вгору щонайменше на 10% на всі продукти, починаючи з картоплі та закінчуючи м'ясом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти