В Україні під час пандемії COVID-19 посилився тиск на бізнес - експерт

19 травня 2021, 15:35оновлено 20 травня 2021, 01:00
Україна повинна допомагати бізнесу під час коронавірусної пандемії, інакше держава втратить конкурентоспроможність на зовнішніх ринках, вважає Микола Давидюк.
Гроші
В Україні потрібно змінити економічну модель, яка повинна враховувати інтереси всіх гравців - експерт / УНІАН

Українській владі слід розробити комплексну стратегію, яка посприяє зростанню економіки і збереже бізнес під час епідемії COVID-19. Йдеться про податкові пільги і дотації і преференції, які надають країни в кризовій ситуації. При цьому наразі замість того, щоб допомагати, держава посилює податковий тиск на бізнес. Про це заявив політолог Микола Давюдюк, коментуючи схвалений Кабінетом міністрів законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

"Бізнесу навпаки треба допомагати, бо якщо зараз їм встановити ще більші податки, то будуть втрачатися робочі місця, Україна втратить конкурентоздатність на зовнішніх ринках, через зростання податків ми допоможемо Росії, посилимо її позиції і виб’ємо з ринку наші компанії та підприємства", - сказав Давидюк в інтерв'ю 24 каналу.

За словами експерта, у той час як міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що даний законопроект повинен посприяти збільшенню бюджетних надходжень, влада, по суті, має намір збільшити надходження за рахунок підприємців і промисловців.

відео дня

Політолог вважає, що через такі заходи обсяги податків знизяться, тому що компанії і підприємства не зможуть їх платити.

"Державницької позиції в людей, які зараз запропонували ці податкові рішення, поки що не спостерігається", - запевнив Давидюк, додавши, що Україні слід знайти таку модель, яка допоможе розвитку економіки країни і забезпечить економічне зростання для всіх учасників процесу.

Аналітик додав, що дана ситуація вимагає побудови стратегії, а також чітких і злагоджених дій. Вирішення питання з додатковими податковими надходженнями до бюджету таким шляхом, яким наразі діє держава, не призведе до успіху.

"Цій сфері потрібна бережлива, чітка державницька проукраїнська позиція, а не спроби якимись швидкими розчерками пера в кабінетному режимі вирішувати ті чи інші питання. Все ж таки економіка – це річ чутлива, її потрібно розуміти, її потрібно знати, і найголовніше – дивитися уже на кілька кроків вперед, а не намагатися зараз проблеми вирішити за рахунок чужих грошей або залізти комусь в кишеню. Зазвичай, як показує світовий досвід, це не працює", - підкреслив політолог

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти