Укравтодор на Лондонській фондовій біржі залучив $700 млн: куди підуть гроші

18 червня 2021, 10:57
Ці кошти підуть на реалізацію великих інфраструктурних проектів, у тому числі в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".
Укравтодор на Лондонській фондовій біржі залучив $700 млн куди підуть гроші
Укравтодор на Лондонській фондовій біржі залучив $700 млн куди підуть гроші / Укравтодор

Уперше в історії України під державні гарантії Укравтодор випустив євробонди на Лондонській фондовій біржі на загальну суму в 700 млн доларів США. Ці кошти підуть на реалізацію великих інфраструктурних проєктів, в тому числі у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Про успіх Укравтодору в Facebook повідомляє міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Завдяки цій транзакції для оновлення дорожньої інфраструктури розміщено 700 млн доларів США під 6,25% на строк 7 років", - поділився подробицями Кубраков.

Серія бондів під назвою "Велике будівництво", за даними міністра, отримала історично низьку ставку в порівнянні з попередніми українськими суверенними розміщеннями в доларах США. Загальна кількість заявок, отриманих Укравтодором в ході розміщення, склала майже 2,4 млрд доларів США, тобто більш ніж в три рази перевищила запланований обсяг випуску.

відео дня

Це, як пише Кубраков, "продемонструвало значний інтерес з боку глобального фінансового ринку, підтвердило довіру до України як держави і до великих інфраструктурних проєктів, зокрема".

У підготовці до розміщення і самому розміщенні брала участь велика група фахівців різних рівнів і структур, серед яких: Укравтодор, Міністерство інфраструктури, Міністерство фінансів, Національний банк України. Сам же процес виходу Укравтодору на міжнародні фінансові ринки був запущений завдяки спільній роботі уряду, Офісу президента і Верховної Ради України.

Укравтодор на Лондонській фондовій біржі залучив $700 млн куди підуть гроші

Кубраков також уточнив, що організаторами безпосереднього випуску єврооблігацій були: спільні букранери та спільні лід-менеджери – J.P. Morgan та Dragon Capital, ко-менеджер - АТ "УкрЕксімбанк". Юридичні радники – White & Case LLP, Linklaters LLP, AVELLUM, Sayenko Kharenko. Фіскальний агент – The Bank of New York Mellon. Рейтингове агентство – S&P Global Ratings Europe Limited.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко заявив, що розвиток інфраструктури є ключовим фактором для залучення інвестицій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти