Українським компаніям важливо у часи кризи інвестувати у свою країну - політолог

2 вересня 2021, 13:42
Як наголосив експерт, добре, коли компанії не виводять гроші саме закордон, не виводять їх в офшори, а інвестують у свою державу.
Українським компаніям важливо у часи кризи інвестувати у свою країну - політолог
Микола Давидюк / ArtsLooker

Українським компаніям важливо у часи кризи інвестувати у свою країну. Серед таких компаній - "Метінвест", який регулярно вкладає кошти в модернізацію та будівництво нових потужностей.

Про розповів політолог Микола Давидюк, йдеться в матеріалі "5 каналу".

Так, група компаній інвестувала понад 800 млн долл. у новий цех з виробництва холоднокатаного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону. На меткомбінат Ілліча "Метінвест" виділив 80 млн дол. на установки з розподілення повітря. Також йдеться про капіталовкладення на суму у понад 250 мільйонів доларів у зведення нових потужностей на Інгулецькому та Північному ГОКах.

відео дня

Крім того, "Метінвест" значні гроші інвестує в екологічні проекти. Йдеться, наприклад, про сотні мільйонів доларів у модернізацію газоочисних споруд.

Як наголосив політолог Давидюк, добре, коли компанії не виводять гроші саме закордон, не виводять їх в офшори, а інвестують у свою державу, розвиваючи економіку, розвиваючи інфраструктуру, створюють робочі місця.

"Важливо, щоб такі компанії як раз таки реінвестували прибутки у свою державу і зрозуміли, що під кінець року ці сотні мільйонів доларів, інвестовані в нашу економіку – вони дадуть свій економічний приріст", – сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти