Україна обклала високими митами імпорт автобусів і вантажівок з Білорусі

22 квітня 2021, 13:09оновлено 22 квітня 2021, 13:49
Рішення прийнято у відповідь на дискримінаційні та недружні дії Мінська.
Київ відповів новими митами на дії Мінська
Україна відповіла на недружні дії Білорусі / УНІАН

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України прийняла рішення запровадити спеціальні імпортні мита на техніку з Білорусі.

Під дію мита потрапить імпорт автобусів (транспортні засоби для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія), вантажівок з дизельними двигунами і повною масою 5-20 т і більше 20 т (виняток зроблені для автомобільних шасі), йдеться в повідомленні, опублікованому в Урядовому кур'єрі.

Крім того, мито вводиться на вантажні автомобілі для аварійного ремонту, автокрани, автомобілі-прибиральники для доріг, автогідропідйомники, автомобілі для поливу та автомобілі-майстерні.

Відзначимо, що ставка спеціального мита складе 35% від митної вартості, йдеться в рішенні комісії.

У документі повідомляється, що рішення прийнято на підставі матеріалів Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, в якому викладені факти дискримінаційних і недружніх дій з боку Білорусі.

Зокрема, до таких належать утилізаційний збір, який стягується при ввезенні в нашу країну колісних транспортних засобів з України, а також нерівні умови участі в державних закупівлях.

читайте такожСанкціями проти Білорусі Україна вистрілить собі в ногу

Санкції проти режиму Олександра Лукашенка:

  • Наприкінці 2020 року Євросоюз прийняв третій пакет санкцій проти правлячого режиму Білорусі. Під обмеження потрапили 29 фізичних осіб та 7 компаній, які, як вважають у Брюсселі, пов'язані з політикою Олександра Лукашенка.
  • У свою чергу в Україні заявили, що а готові до проведення переговорів з Мінськом в рамках Платформи Люблінський трикутник, учасниками якої також є Польща і Литва. Для реалізації переговорного процесу Мінськ повинен продемонструвати політичну волю.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти