Пенсія в Україні впаде до 20% від зарплати: у Мінспоцполітики пояснили, чому

16 серпня 2021, 12:32
В Україні ситуація з виплатами пенсій досить складна, і, як кажуть чиновники Мінсоцполітики, з кожним роком вона буде тільки погіршуватися.
Пенсія
Пенсія в Україні впаде до 20% від зарплати УНІАН

Вже через 20-30 років коефіцієнт заміщення зарплати пенсією складе не більше 18-20%. То середньостатистичний українець отримуватиме пенсію в розмірі не більше 20% від своєї зарплати (зараз цей показник становить 30%). Про це повідомляє портал Сьогодні з посиланням на представників Мінсоцполітики.

Причиною такої тенденції, кажуть чиновники, є той факт, що в Україні постійно падає число платників страхових внесків. Вже зараз такі внески сплачують лише близько 13 мільйонів громадян. Пенсіонерів же, яких утримує держава, налічується близько 11,2 мільйона чоловік. Таким чином, вже сьогодні на місце двох працюючих на одного пенсіонера припадає тільки 1,16.

З часом ситуація, стверджують чиновники, буде тільки ускладнюватися і за розрахунками фахівців Інституту демографії імені Птухи, в 2050 році буде вже 9,7 мільйона чоловік, які платять внески до Пенсійного фонду України, і 11,7 мільйона пенсіонерів.

читайте такожВ уряді розповіли, на яку пенсію можуть розраховувати українці з мінімальним стажем

Нагадаємо, з 1 червня 2021 року право на підвищення пенсії отримали працюючі пенсіонери, яким виплати були призначені до Квітня 2019 року.

Як повідомлялося, в Україні скасували примусове переведення пенсій на картки з 1 вересня. В Україні відклали обов'язкове переведення виплат пенсії.

В Україні з 1 грудня нинішнього року мінімальну пенсію в Україні збільшать з 1854 до 1934 гривень. В результаті максимальна виплата збільшиться на 800 гривень - до 19340.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти