Кацуба стверджував, що передав Луценку десятки мільйонів

5 березня 2021, 15:32оновлено 5 березня 2021, 16:08
Луценку передали 50 млн гривень, поділився ексзаступник голови Нафтогазу.
Кацуба накапав на Луценка
Олександр Кацуба "накапав" на Юрія Луценка / crime.in.ua

Колишній заступник голови Національної акціонерної компанії Нафтогаз України Олександр Кацуба поділився, що у 2016 році передав Юрію Луценку, який тоді ще був очільником Генпрокуратури, десятки мільйонів гривень.

Кацуба написав у Facebook, що через посередника передав генпрокурору 50 млн гривень.

Пізніше ексзаступник очільника Нафтогазу видалив пост, проте його заскріншотив та опублікував на своїй сторінці у соцмережі блогер Ігор Мегера.

відео дня
Кацуба стверджував, що передав Луценку десятки мільйонів
  • Нагадаємо, 17 червня 2016 року прокуратура затримала Олександра Кацубу у справі компанії Газ України-2020, що входила до групи ВЕТЕК, власником якої є олігарх-утікач Сергій Курченко.
  • Справу розпочато за двома статтями Кримінального кодексу – ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).
  • Юрій Луценко, який ще був генпрокурором, поділився, що Кацуба пішов на угоду зі слідством – сплатив 100 млн гривень для відшкодування збитків та виклав на декількох десятках сторінок свідчення про членство в організованому злочинному угрупованні.
  • У березні 2017 року Шевченківський райсуд Києва випустив Кацубу зі слідчого ізолятора, зняв арешт з його майна й повернув паспорти.

Довідка. Юрій Луценко обіймав посаду генпрокурора з 12 травня 2016 року до 29 серпня 2019-го. Кацуба був заступником голови Нафтогазу з 2012 року до 2014-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти