Економіст назвав головну біду України і пояснив, як її вирішити

3 січня 2021, 06:02
За його прогнозом, економіка України не потягне зростання ВВП на 4,6% в 2021 році.
У чому головна біда України й як її вирішити - економіст
У чому головна біда України й як її вирішити - економіст / vestifinance.ru

Відсутність стратегії економічного розвитку - головний економічний провал української влади за 2020 рік. Саме відсутність стратегії тягне за собою всі інші економічні біди країни, вважає голова Комітету економістів України, кандидат економічних наук Андрій Новак.

"У влади немає ні стратегії, ні моделі економічного розвитку країни, вона не думає про майбутнє і піклується лише про те, як пережити завтрашній день. Тому і мислить тільки про те, де взяти грошей у борг, щоб залатати бюджетні дірки. Відсутність економічної політики є основною бідою, від якої "танцюють" всі інші проблеми", - пояснив економіст у коментарі Главреду.

читайте такожЯк Україна лататиме дірку в бюджеті на 100 мільярдів гривеньЗа його прогнозом, економіка України не потягне зростання ВВП на 4,6% в 2021 році. Тому й закладати таку цифру до держбюджету на цей рік було не можна.

"Побудувавши бюджет на нереалістичному прогнозі, уряд заклав міну уповільненої дії", - підкреслив Новак.

Будувати бюджет потрібно було, виходячи з нульового зростання економіки, зазначив експерт. У цьому випадку можливе зростання ВВП вище 0% - вже означало би додаткові доходи.

"Але влада побудувала бюджет на зростанні, якого немає і не буде, чим і заклала для країни наперед стовідсоткові проблеми", – резюмував він.

Економічні новини України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти