В Україні частина пенсіонерів можуть одразу отримати 10 виплат: хто має право

Для отримання грошової допомоги в розмірі 10 місячних пенсій, кажуть у ПФУ, люди мають відповідати низці умов / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні крім пенсій багато пенсіонерів можуть отримувати від держави додаткові виплати. Це і компенсаційна доплата, і надбавка за дітей, і донорство.

В Україні, крім, власне, пенсій, багато пенсіонерів можуть отримувати від держави додаткові виплати - і компенсаційна доплата, і надбавка за дітей, і донорство, а деякі пенсіонери мають право отримати одразу 10 пенсійних виплат. Але для цього необхідно виконати низку умов, повідомляє спеціалізований портал "На пенсії".

За словами фахівців Пенсійного фондів - для отримання грошової допомоги в розмірі 10 місячних пенсій люди повинні відповідати низці умов, серед яких:

Якщо умови дотримано, після надходження інформації про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на дату ухвалення рішення про призначення пенсії вам мають нарахувати зазначену допомогу.

Далі - щодо вимоги надати довідку про заробітну плату за період до 1 липня 2000 року - то, кажуть чиновники, вона необхідна для вирішення питання можливості збільшення призначеного розміру пенсії, але ця довідка ніяк не впливає на визначення права нарахування грошової допомоги.

Пенсія в Україні

Нагадаємо, що в Україні підвищать пенсії на 2,3 тисячі грн. В Україні з 1 січня 2024 року значно збільшиться максимальна пенсія. Її розмір становитиме 23 610 грн, що на 2 680 грн більше, ніж у 2023-му.

Кабмін затвердив проєкт бюджету на 2024-й. Кабінет Міністрів закінчив процес розробки держбюджету України на 2024 роки до першого читання в Раді, повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

Чиновники пояснили, хто під загрозою - чи багато українців ризикують втратити пенсію. Повноцінну виплату пенсій можуть принципово зупинити, якщо українець не використовує свій банківський рахунок більше 6 місяців.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Новини заразКонтакти