У Зеленського назвали ключову умову для отримання нового траншу МВФ

Олег Устенко прокоментував переговори з МВФ / IMF

Олег Устенко розповів про проблеми в переговорах з МВФ.

Радник президента Олег Устенко прокоментував ситуацію з переговорами між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, програма співпраці з МВФ не припинена, а Київ очікує нового траншу в 2021 році.

"Програма у нас розрахована на 5 млрд доларів, 2,1 млрд ми отримали, і тут не проблема в тому, що нам потрібно виконати або не потрібно, завдання в тому, що те, що прописано в програмі співпраці з МВФ – це ж прописано і в програмі самого президента Зеленського: реформа судової системи, боротьба з корупцією і так далі", — сказав він.

Економіст каже, що в переговорах з МВФ виникли проблеми логістичного характеру, пов'язані зі зміною українського законодавства.

"Щоб його змінювати, скажімо, щодо судової системи, президент проводив багато зустрічей, говорив з експертами, це займало багато часу. І логістично ми не витримали того часу, який, як сподівалися, зможемо витримати. Але програма йде, як тільки будуть проголосовані ініціативи президента, ми можемо сказати, що з нашого боку ми виконали те, що обіцяли виконати не тільки МВФ, а й українському суспільству. Ми не робимо це для когось", — додав Устенко.

Читати такожЗеленський розповів про розбіжності з МВФ і пояснив провал переговорів щодо нового траншу

Переговори України з МВФ:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти