Отримати від ООН допомогу 6,6 тисячі грн: хто з українців має право

Допомога від ООН 6,6 тисячі грн - хто має право: / колаж УНІАН

Від ООН можна отримати виплати в 2023 році, кажуть фахівці. Розмір допомоги становитиме 6 600 гривень.

Громадяни України, які постраждали від війни, яку розв'язала Росія проти нашої країни, можуть отримати від ООН багатоцільову грошову допомогу у розмірі 6,6 тисячі грн. Від цьому в коментарі РБК-Україна розповіла Наталія Бриль, програмний координатор невідкладної грошової допомоги благодійного фонду "Право на захист".

Вона каже, що вищевказані кошти розбиваються на три місяці на кожного з членів сім'ї.

Програма реалізується в таких регіонах України: Сумська, Чернігівська, Львівська, Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Харківська, Одеська, Миколаївська, Хмельницька, Вінницька, Житомирська, Київська, Херсонська (список буде доповнюватися і змінюватися).

Подати заявку на грошову допомогу від ООН можуть сім'ї, які:

Для отримання грошової допомоги потрібно відповідати хоча б одному з нижчеперелічених зазначених критеріїв уразливості:

Крім того, щоб отримати 6,6 тисячі грн, потрібно надати:

Нагадаємо, раніше представники ПФУ розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила-до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини по темі:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти