Подорожчання буханця на 10 гривень: українцям назвали нову ціну на хліб

/ УНІАН

У лютому пільговий газ для галузі коштуватиме вдвічі дорожче ціни в січні.

У зв'язку з десятикратним подорожчанням природного газу, підвищенням цін на електроенергію, борошно і яйця, собівартість виробництва хліба зросла на 50%, заявив перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко.

В інтерв'ю виданню Телеграф він пояснив, що в той же час ціна хліба зросла на 18%.

«В результаті нам довелося б піднімати відпускні ціни на свою продукцію ще як мінімум на 10-15% вже в січні, інакше до половини підприємств галузі змушені були б зупинитися і виник би дефіцит хліба", - говорить експерт.

За його словами, пільгові ціни на газ дозволили пекарям до кінця місяця працювати впевнено.

Віце-президент ВАП уточнив, що в лютому пільговий газ для галузі коштуватиме вдвічі дорожче ціни в січні, а це в середньому 20 тисяч гривень за 1000 кубометрів блакитного палива, що спричинить за собою подорожчання хліба.

"Додайте сюди можливе зростання цін на борошно, цукор, яйця, жири та інші складові хліба. Так що ймовірно, що в лютому хліб може додати до своєї ціни в гривню. Але на тлі того, що могло б бути - а хліб міг подорожчати без допомоги держави приблизно на 8-10 гривень, споживачі цього зростання особливо не відчують", – додав Тараненко.

Читати такожБуханець хліба за 50 гривень: експерт попередив про бунти українців

Раніше експерти прогнозували, що в Україні продовжить дорожчати хліб - вартість продукту буде збільшуватися приблизно на 1,5% на місяць. Також в країні зростуть ціни на цукор. Подорожчає також соняшникова олія і курячі яйця.

Читайте ще:

Новини заразКонтакти