Місія МВФ у вересні приїде в Україну

Зеленський провів телефонну розмову з розпорядником МВФ Георгієвою/ Фото twitter.com/KGeorgieva

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою. Сторони обговорили співпрацю з МВФ і реформи в Україні.

Зокрема, Зеленський подякував Георгієву за підтримку України в складний рік пандемії, йдеться у повідомленні на офіційному сайті президента України.

"Транш в 2,1 мільярда доларів, який ми отримали, допоміг нам підтримати людей, малий та середній бізнес, нашу медичну галузь в період декількох локдаунів", - зазначив Зеленський.

Сторони обговорили прогрес у виконанні поточної програми МВФ stand-by. Йдеться про два ключові законопроекти, які мають на меті посилення корпоративного управління в банках, а також закони про Вищу раду правосуддя, вищу кваліфікаційну комісію суддів тощо.

Також співрозмовники обмінялися думками щодо прогресу реформ та інституційних змін, які відбуваються в Україні, зокрема щодо запуску ринку землі, реформи в галузі інфраструктури, ухваленого парламентом у першому читанні законопроекту про деолігархізацію.

Зеленський зазначив, що тримає під особистим контролем проведення судової реформи та докладає максимум зусиль для її успішної реалізації.

Крім того, президент обговорив з директором МВФ законопроект про Національний банк України, а також ухвалення закону про НАБУ у другому читанні. Окремо обговорювалися темпи відновлення української економіки - виконання державного бюджету України та конкретні показники економічного зростання. Сторони дійшли згоди щодо активізації спільної роботи представників українського уряду і МВФ.

Також наголошується, що президент запросив Георгієву відвідати Україну і особисто обговорити подальші кроки продуктивної співпраці.

На своїй сторінці в Twitter директор МВФ назвала розмову з Зеленським дуже конструктивною.

"Дуже конструктивна телефонна розмова з президентом України Володимиром Зеленським щодо успішного економічного прогресу України в рамках програми МВФ. З нетерпінням чекаю на продовження нашої продуктивної співпраці під час місії у вересні", - написала Георгієва.

У свою чергу, Зеленський в Twitter зазначив: "МВФ для України є важливим партнером, і сьогоднішня розмова повною мірою це продемонструвала. Дякую за підтримку України і сподіваюся на подальшу співпрацю".

Як повідомляв Главред, 28 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна виконала всі зобов'язання, покладені Міжнародним валютним фондом. Саме тому держава готова до отримання чергового траншу.

Співпраця України і МВФ - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти