"Люди можуть залишитися без пенсій, вони помруть": Зеленський насторожив гучною заявою

Пенсіонери можуть залишитися без виплат / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, depositphotos.com/ua

Україні буде нічим виплачувати пенсії, якщо Захід не надасть фінансову допомогу.

Українські пенсіонери можуть залишитися без грошей, якщо Захід не надасть Україні фінансову допомогу. Про це особисто заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевічсом.

Він переживає, що відсутність грошей може призвести до катастрофічних наслідків, адже в Україні проживають понад 11 мільйонів пенсіонерів.

"Не маючи фінансової допомоги Заходу Україна не зможе платити пенсії. А без пенсії старі люди просто помруть... Ми багато чого купуємо за свої гроші, але, коли немає фінансування... ми не можемо не дати пенсіонерам пенсію. Я не тисну на жалість, але без пенсії старі люди просто помруть. У нас понад 11,5 млн пенсіонерів – чи є ще хоч одна така країна в Європі?"- сказав Зеленський.

Допомога Україні від ЄС

Нагадаємо, минулого року ЄС запропонував виділити Україні 50 мільярдів євро до 2027 року. Однак для прийняття такого рішення потрібна згода всіх країн-членів. Угорщина скористалась своїм правом вето і виступила проти цього рішення.

Як повідомляв Главред, Угорщина готова розблокувати пакет допомоги для України у розмірі 50 мільярдів євро, при умові, що Євросоюз виплатить Будапешту всі раніше заморожені кошти. Президент Угорщини Віктор Орбан вимагає переконливих доказів щодо розмороження коштів і планує обговорити це питання під час зустрічі з лідерами ЄС.

Крім цього, Орбан пропонує щорічно переглядати фінансування від ЄС. Якщо умови приймуть, Угорщина зможе блокувати допомогу для України залежно від своїх інтересів.

Інші новини:

Новини заразКонтакти