Індексація пенсій: стало відомо, хто отримає найбільші та найменші доплати

Українцям проіндексують пенсії / Колаж фото ua.depositphotos.com

Уряд розглядає можливість підвищити пенсію для 10 мільйонів українців. Розмір індексації може досягнути 20%.

У березні очікується індексація пенсій в Україні. Вона може відбутися на рівні 20%, однак розмір підвищення будуть розраховувати індивідуально. Про це повідомляє Obozrevatel.

Зазначається, що всі можливі надбавки до пенсії не будуть індексуватись. Найменший розмір індексації буде для тих, хто отримує мінімальну пенсію. Максимальна сума збільшення становитиме 1500 грн:

Загалом пенсії планують переглянути для 10 млн одержувачів. Однак на індексацію не можуть розраховувати ті, чия пенсія нижча за мінімальну - 1920 грн.

"Цього року інфляція значно "з'їла" доходи наших громадян. Тому ми працюємо над тим, щоб забезпечити всім категоріям підвищення на 20% пенсії, навіть тим, у кого вона найменша", – сказала голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Підвищені пенсії можуть виплатити вже у квітні.

Пенсії в Україні

Раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше тодішній міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів людей. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти