Більше 23 тисяч гривень: в Україні різко зростуть зарплати

Зарплата / УНІАН

Поліцейським повинні виплачуватися щомісячні надбавки за вислугу років.

В Україні хочуть значно підвищити заробітну плату поліцейським. У Верховній Раді зареєстрований відповідний законопроект.

Йдеться про законопроект Про внесення змін до статті 94 Закону України "Про Національну поліцію" щодо осучаснення розміру грошового забезпечення поліцейських.

Законопроект внесли в Раду 6 січня 2022 року.

Що чекає поліцейських

Він передбачає, що посадовий оклад працівників поліції повинен становити не менше 10-ти розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня календарного року.

Як свідчить інформація з проекту Закону, поліцейським повинні виплачуватися щомісячні надбавки за вислугу років залежно від стажу служби в поліції:

Затверджувати порядок виплати щомісячної надбавки за вислугу років поліцейським повинен уряд.

Відтак, у разі прийняття законопроекту, обсяг заробітної плати поліцейських сягне щонайменше 23 930 гривень.

Як повідомляв Главред, Верховна Рада затвердила прожитковий мінімум на 2022 рік, який прописаний в прийнятому держбюджеті-2022.

Востаннє прожитковий мінімум зріс 1 грудня 2021 року, тому 1 січня 2022 року він залишиться без змін і в розрахунку на одну людину на місяць складе 2393 гривні.

У той же час, найближче зростання передбачено влітку. З 1 липня прожитковий мінімум зросте до 2508 гривень. А з 1 грудня - до 2589 гривень.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти